BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün Fetullah'tan sonra gelen adamı kim?

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, hafta başında tutuklanan eski MİT'çi Enver Atlaylı'nın Fetullah Gülen'le olan bağlantısını bugünkü köşesinden yazdı.

Abone ol

Eski MİT'çi Enver Altaylı'nın FETÖ'den tutuklanmasını bugünkü köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, Altaylı ve FETÖ arasındaki bağlantıya ilişkin ilginç detaylar yazdı.

Salih Tuna bu detayları yazarken FETÖ'nün Fetullah Gülen'den sonra gelen ikinci ismine ilişkin detayları da aktardı. İşte Salih Tuna'nın yazdığı o bağlantılar...

"...

Talat Aydemir kalkışmasına katıldığından dolayı TSK'dan "atılan" Enver Altaylı'nın "MİT kariyeri" Ruzi Nazar sayesinde başladı.

Demek ki...

MİT'te kariyer yapmanın en kestirme yolu CIA'dan "iyi hal kâğıdı" almaktı. Zira, Ruzi Nazar, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli bir CIA ajanıydı.

MİT mi? CIA'nın Türkiye masası gibi çalışıyordu.

Dönemin MİT müsteşarı Fuat Doğru bir defasında şöyle demişti:

"Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum..." 

Evet, okyanus ötesinin memuruydular...

Fetullah'ı CIA'ya Enver Altaylı tanıştırmıştı. Mustafa Özcan da Enver Altaylı'nın kankasıydı.

Mustafa Özcan mı?

FETÖ'nün Fetullah'tan sonra gelen adamıydı.

MİT'in Pensilvanya'ya "eleman" gönderdiği hususunda Fetullah'ı uyarmıştı.

Tapesi piyasaya düşen söz konusu telefon görüşmesinde bilgi kaynağını, "Özbek dostumuz var ya efendim..." ifadesiyle kodlayınca, Fetullah telaşla, "Evet, evet..." diye kestirip atmış, daha fazla açık etmesini istememişti.
"Özbek dostumuz" dedikleri Enver Altaylı mıydı?
Bilemiyoruz...
Bildiğimiz tek şey, Ruzi Nazar gibi Enver Altaylı'nın da Özbek olduğudur.