BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

FETÖ'cüler hac ve umreye de el atmış!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FETÖ'cülerin Suudi Arabistan'da da bulunduğunu, hac ve umre ziyareti için bu ülkeye gidenleri 15 Temmuz başarısız darbe girişimi konusunda propaganda yaptıklarını söyledi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suudi Arabistan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz'daki darbe girişimini meşru kılmaya yönelik dezenformasyon çalışması yürüttüğünü söyledi. Bakan Elvan, Suudi Arabistan'da FETÖ destekçisi bir grubun olduğunu ifade ederek bu isimlerin hac ve umre ziyaretine gidenlere de kara propaganda yaptıklarını kaydetti.

Bakan Elvan, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Beraberindeki heyette çok sayıda iş adamı bulunduğunu belirten Elvan, ziyaret çerçevesinde önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi noktasında Suudi Arabistan'a geldiklerini kaydeden Elvan, siyasi ilişkilerin iyi noktada bulunduğunu söyledi.

ABD KONGRESİNDEKİ YASAL DÜZENLEMEYİ ELEŞTİRDİ

ABD Kongresi'nde kabul edilen ve 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine Suudi Arabistan aleyhine dava açma imkanı tanıyan yasal düzenlemeyi eleştiren Elvan, birkaç teröristin eyleminin ülkeye mal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

FETÖ'CÜLER ÜLKEDEN UZAKLAŞTIRILMALI

Suudi Arabistan'da FETÖ'ye destek sağlayan bazı kişiler bulunduğuna işaret eden Elvan, "Bu bilgileri aktardık. Bunlar darbe girişimini meşru kılmaya yönelik inanılmaz dezenformasyon yapmaya çalışıyor. O kadar yanlış ve aldatıcı bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor ki aldığım bilgiye göre, umre ve hac için gelenlere de (bunu) yapıyorlar. Sapkın bir dini anlayışa sahipler. FETÖ'ye mensup kişilerin mutlaka Suudi Arabistan'dan uzaklaştırılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bunlar hac ve umre için gelen kardeşlerimizi de yanlış bilgilendirme yönünde mahirler. Buna yönelik önlem alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.