BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  DÜNYA

FETÖ liderinin evinde polis alarma geçti!

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da bulunan yerleşkesinde polis alarma geçti. İddialara göre evin bulunduğu yerleşkenin önünde polis arabaları barikat kurdu. Yine polis helikopteri de yerleşke üzerinde devriye geziyor.

Abone ol

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da bulunan villasına yönelik saldırı haberi dün ABD polisini alarma geçirdi. İddialara göre ihbar üzerine evin bulunduğu yerleşkenin önünde güvenlik önlemleri alındı. Polis helikopteri de devriye gezdi. 

Pensilvanya yerel basını FETÖ lider Fethullah Gülen'in villasının bulunduğu yerleşkede Eyalet Polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığını duyurdu. İddialara göre polis ihbar üzerine bölgeyi ablukaya alırken terörist başının bulunduğu bölgede de polis barikat kurdu.

CNN HABERİ DOĞRULADI

CNN'nin muhabiri Dianne Gallagher, Pensilvanya Eyalet Polisi Sözcüsü David Peters'dan aldığı bilgiyi Twitter'dan paylaştı. Gallagher "Peters'ın verdiği bilgiye göre Pensilvanya'nın Monroe County kasabasında Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkeye polisler sevk edildi" ifadelerini kullandı.

POLİS BÖLGEDEN AYRILDI
Yerel kaynaklar polisin bölgede silah kıyafetli ve silahlı bir kişinin ihbarı üzerine bölgeye geldiğini, arama çalışmalarının ardından da polisin bölgeden ayrıldığını doğruladı.

AÇIKLAMA YAPILDI
FETÖ kampında meydana geldiği iddia edilen olayı araştıran polis, olay yeri soruşturmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Pensilvanya Eyalet Polisi Lehighton bölgesi tarafından yapılan "kamuyu bilgilendirme" raporunda, olay mahallinde görüldüğü rapor edilen şüphelinin yakalanamadığı belirtildi. Söz konusu şüphelinin tamamen siyah giyinmiş beyaz bir erkek olduğu belirtilen raporda, şüphelinin silahlı olduğuna yönelik bir ifade ise yer almadı.

SORU İŞARETLERİ
Anadolu Ajansı'nın haberin göre "silahlı şüpheli" olayı, kampın girişindeki kameraların bozuk olduğunun ortaya çıkmasıyla soru işaretlerine neden oldu.

AA muhabirinin, kampta 3 buçuk yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Austin Davos’tan edindiği bilgiye göre, şüphelinin bulunduğu noktayı gören iki kameranın da çalışmadığı ortaya çıktı. 
Muhabirin "şüphelinin eşkaliyle ilgili" ısrarlı sorularına yanıt veremeyen görevli, bu kişinin kameralar tarafından tespit edilmiş olması gerektiği yönündeki soruya, "Burayı gösteren kameralar çalışmıyor." yanıtını verdi.

KAMERALAR BOZUKMUŞ
Buna göre kampın girişindeki güvenlik görevlilerinin şüpheliyi tespit edemedikleri, aynı şekilde kampın girişini gösteren kameraların da bozuk olması sebebiyle şüpheliye ait görüntülerin mevcut olmadığı belirlendi. Davos, söz konusu iki kameradan birisinin bir süredir bozuk olduğunu, diğerinin ise önceki gün dün bozulduğunu iddia etti.

Kapıdaki güvenlik görevlileri, “Elinizde şüphelinin eşkali var mı?” şeklindeki soruya ise “Hayır. Bunu polise sorun” şeklinde kaçamak yanıt verdi. 
Yüksek güvenlik tedbirleri alındığı bilinen kamptaki kameraların birdenbire bozulmuş olması, akıllarda "silahlı şüpheli olayının ne şekilde gerçekleştiğine" yönelik soru işaretleri bıraktı.

Güvenlik görevlileri sabah kampa gelen şüphelinin silahlı olduğunu iddia etse de polis raporunda şüphelinin silah taşıdığına dair bir ifadeye de yer verilmedi.