BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  MEDYA

Miray Daner kimdir Bir Litre Gözyaşı Cihan Yürekli hastalığı ne?

Bir Litre Gözyaşı dizisi Kanal dD ekranlarında başlayacak. Peki Kore dizisi uyarlaması olan ve gerçek hikayeden esinlenen dizinin Cihan Yürekli'si yani Miray Daner kim, kaç yaşında?

Abone ol

Bir Litre Gözyaşı dizisi Kanal D ekranlarında başlayacak. Peki Kore uyarlaması olan dizide başrollerden biri olan Cihan Yürekli karakterini canlandıran Miray Daner kimdir, aslen nereli, kaç yaşında işte merak edilenler...

Cihan Yürekli: Yürekli ailesinin en büyük çocuğu… 18 yaşında, oldukça güzel, sevimli, yaşam enerjisi yüksek bir kız. Her zaman yaşıtlarından bir adım önde, mantıklı, ayakları yere basan yapısıyla ailenin parlak, sorumluluk sahibi, güvenilen çocuğu olmuş. Arkadaşları tarafından da sevilen, kollanan, sosyal yönü kuvvetli biri… Olaylara pozitif yaklaşan, hedeflediği her alanda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ve oldukça başarılı bir genç… Gelecek vadediyor.

1 LİTRE GÖZYAŞI DİZİSİ KONUSU NEDİR: Ailenin önemini, inancın gücünü ve hayatın güzelliklerini gözler önüne serecek olan 1 Litre Gözyaşı’nda Sanem Çelik ve Miray Daner ’e; Tolga Tekin, Helin Kandemir, Görkem Mete ve Revna Çolak eşlik edecek. Cihan (Miray Daner) ve ailesinin hayat mücadelesini; anı yaşamanın değerine vurgu yaparak anlatacak 1 Litre Gözyaşı’nın genel hikayesi ise şöyle;

Cihan, büyük bir heyecanla üniversiteye hazırlanmaktadır. Hayal ettiği gibi üniversiteyi kazandığında başka bir heyecanın da içinde bulur kendini: “Aşk”. Yaşamaya yeni başladığını hisseden Cihan, aslında tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmıştır ve bunu ilk öğrenen annesi Figen olur. Figen, kızının ömrü yettiğince onun hayatını benzersiz ve kızının hak ettiği gibi geçirebilmesi için çetin bir mücadeleye girişir.

MİRAY DANER KİMDİR:  5 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açmıştır. Liseyi Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nde okumaktadır. Küçük yaşlardan itibaren dizilerde rol üstlenmeye başlayan Miray Daner, oyunculuk kariyerine ilk defa 10 yaşında iken; 2009 ve 2010 sezonları arasında yayın hayatını sürdüren Bez Bebek adlı dizide başlamıştır. En büyük hobileri arasında müzik olan Miray Daner, çello ve piyano üzerine eğitim almaktadır. Miray Daner, Bez Bebek dizisinin ardından 4 sezon boyunca Papatyam adlı dizide oyunculuk yaparak uzun soluklu oyunculuk deneyimi yaşamıştır. Şarkı söylemeye son derece ilgi duyan Miray Daner, ses konusunda da eğitim almaktadır.

Disney Channel Türkiye kanalında izleyicisiyle buluşan Zil Çalınca adlı çocuk dizisinde Duygu karakterini canlandırarak burada başrol üstlenmiştir. Tüm çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle takip edilen Zil Çalınca adlı çocuk dizisinin ardından 2013 tarihinde Arkadaşım Max isimli komedi türündeki çocuk filminde küçük bir çocuğun ablasını canlandırmıştır. Öte yandan pek çok önemli dizi projesinde yer alan Miray Daner, 2011 tarihinde beyaz perdeye taşınan Çınar Ağacı dizisiyle sinema dünyasıyla tanışmıştır.

Papatyam adlı dizide 121 bölüm boyunca Gonca karakteri ile oyunculuk yeteneğini sergileyen Miray Daner, bu dizide Metin Akpınar ile birlikte rol almış olmasının kendisine çok şey kattığını ve set disiplininden, oyunculuğa kadar öğrendiği pek çok şeyin onun sayesinde olduğunu ifade etmiştir.

Miray Daner, Amerika’da yayınlanan The O.C adlı diziden esinlenerek 2013 tarihinde yayın hayatına başlayan, Medcezir isimli dizide Beren Beylice karakterini canlandırmıştır. Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy ile baş rolü paylaşan Miray Daner, bu dizi sayesinde çok geniş bir kesim tarafından sevilen ve takdir edilen yüzlerden biri haline gelmiştir. Serenay Sarıkaya’nın küçük kardeşi olan Beren Beylice rolünü üstlenen Miray Daner, 2015 tarihinde 77. bölümü ile sona eren Medcezir dizisiyle oyunculuk yeteneğini giderek katlamıştır.

Miray Daner, son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Vatanım Sensin dizisinde Hilal karakterini canlandırarak oyunculuk kariyerini zirveye taşımıştır. Bu dizide Bergüzar Korel ve Halit Ergenç ile baş rolü paylaşan Miray Daner, memleketi uğruna her şeyi göze alan Hilal karakteriyle izleyici karşısına geçmiştir.