BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.431,03
HABER /  GÜNCEL

FETÖ il imamından şifreli metin çıktı siz de çözemezsiniz dedi

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda örgütün sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen şüpheli, "gaybubet evi" olarak nitelendirilen hücre evinde gözaltına alındı. FETÖ'nün sözde il imamının ajandasından şifreli metin çıktı.

Abone ol

Zanlının evinde bulunan bir ajandanın orta sayfasında sesiz harf ve rakamlardan oluşan şifreli metinin çözülmesi için özel ekip kuruldu. FETÖ/PDY'nin sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen şüpheli, Ordu'da, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminden önce sözde Ceyhan ilçe imamı olan Ahmet Y'yi (49) teknik takibe aldı.

Daha sonra sözde Bingöl il imamı görevi yaptığı tespit edilen şüpheli,  Ordu'da saklandığı, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalandı.

SESSİZ HARF VE RAKAMLARDAN OLUŞAN MESAJLAR
Ekipler inceledikleri ajandanın tam orta sayfasında sessiz harf ve rakamlardan oluşan 100 satırlık şifrelenmiş mesajlar saptandı. Ajanda hakkında polislere bilgi vermekten kaçınan Yıldırım ilk sorgusunda, "Bu şifreleri ne siz, nede ben çözebiliriz" dedi. Sessiz harflerin bir anlamının olmadığını belirten Yıldırım, Pensilvanya'dan gelen talimatların doğrultusunda bu şifrelerin çözüldüğü, ardından ortaya isimlerle bağlantı kurulduğunu anlattı. Yıldırım'ın bu ifadelerinin ardından ekipler, ajandaki kriptolu bilgileri çözmek için özel ekip kurdu. Uzman polislerin şifreleri çözmek için çok kapsamlı bir şekilde çalıştığı öğrenildi.

2 YIL ÖNCE TUTUKLANAN KARISINI HİÇ ARAMAMIŞ
Ayrıca Yıldırım'ın üzerine kayıtlı 5 ayrı hatta örgütün gizli haberleşme programı olan 'Bylock' kullandığı da ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, FETÖ'cü polislerde yine 'Bylock' üzerinden irtibat kuran Yıldırım'ın yakalama listesinde olduğunu öğrenince izini kaybettirdiği anlaşıldı. Yıldırım'ın üzerine kayıtlı olan telefon hatlarını kullanan eşi Ayşe Yıldırım ise 2 yıl önce gözaltına alınıp tutuklandı. Yıldırım'ın o günden beri eşini hiç aramadığı da ortaya çıktı. Yakalanmasının ardından eşini neden aramadığı sorulması üzerine, Bel fıtığım vardı, cezaevinde kalamazdım. O yüzden hiç sormadım dediği öğrenildi. Yıldırım işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği sırada gazetecilere, O çektiklerini ban ada verin dedi.