BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FETÖ Bylock temizliği ablalar, öğrenciler, akademisyenler...

FETÖ ve Bylock operasyonları sürüyor. İzmir, Trabzon, Kayseri, Bartın , Koceli ve Konya illerinde FETÖ bylock operasyonları yapıldı. FETÖ Ablaları, öğrenciler ve akedemisyenler gözaltında.

Abone ol

TÜRKİYE'de hemen her kademeye yerleşen FETÖ'cüleri temizleme operasyonları sürüyor. Bylock programı kullananlar belirlendi ve yeni bir gözaltı dalgası başladı.

Bugün Konya, Kastamonu, Tokat, İzmir, Trabzon, Bartın, Kayseri ve Kocaeli illerinde geniş çaplı operasyonlar yapıldı. Ablalar, öğrenciler ve akedemisyenler gözaltında. İşte il il bylock operasyonları;

KASTAMONU : 16 İLDE 80 GÖZALTI
 "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için Kastamonu merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

FETÖ ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan Üftade Eğitim Yayın Anonim Şirketi, Maslak Eğitim Yayın Ajans Tic.Ltd.Şti, Taşköprü Işık Eğitim ve Ticaret Ltd.Şti, İnebolu Kardelen Eğitim Yayın Ticaret Limited Şirketi, Devrekani Altınbaşak Eğitim Yayın Ticaret Ltd. Şti ve Tosya Bahar Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ adlı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında "Terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem başlatıldı.

YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞANLARI
Şirketlere bağlı kurumlarda çalışan ve bu kurumlardan maaş alan, prim ödemeleri yapıldığı anlaşılan bin 700 kişi üzerinde 2 aydır devam eden araştırmalar sonucunda, 80 kişinin FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programını kullandığı tespit edildi.

Bunun üzerine Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sabah saatlerinde Kastamonu, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Konya, İzmir, Bursa, Tokat, Trabzon, Manisa, Sakarya, Bitlis, Kayseri, Denizli ve Düzce'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

TOKAT : HAKİM VE SAVCILAR ALINDI
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince çeşitli illerde yürütülen operasyon kapsamında açıkta olan 30 hakim ve savcı gözaltına alındı. Polis ekiplerinin şüphelilerin evlerinde arama yaptıkları öğrenildi.

TRABZON : 12 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA
Karadeniz Teknik Üniversitesinde "ByLock" programı kullandığı tespit edilen 12 öğrenci gözaltına alındı.  Sağlık kontrollerinin ardından bu kişiler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öğrencilerin örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programını kullandıkları ve örgüte ait evlerde kaldıkları bildirildi.

KAYSERİ : SGK BÖLGE İMAMI DA GÖZALTINDA

Kayseri merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 kişiden 20'si adliyeye sevk edildi.

Operasyon Ankara, Adıyaman, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Ordu, İstanbul, Sakarya ve Aksaray illeri kapsıyordu. Haklarında yakalama kararı çıkartılan, aralarında Kayseri'de noterlik yapan Nilgün Akın ile SGK'da işçi olarak çalışan ve örgütün "SGK bölge imamı" olduğu belirlenen H.Y'nin de bulunduğu 44 zanlıdan 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

KOCAELİ : TÜBİTAK OPERASYONU

Kocaeli'deki FETÖ operasyonu TÜBİTAK'ta oldu. 7 TÜBİTAK çalışanı gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Bylock kullanıcısı olan TÜBİTAK çalışanlarının 5'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KONYA : FETÖ ABLALARI GÖZALTINDA

Konya merkezli 14 ili kapsayan operasyonda örgütte "abla" olarak nitelendirilen 12 şüpheli gözaltına alındı.  

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. 

Şüphelilerin; eleman temini, himmet toplanması ve kadın organizasyonlarından görevli il sorumlusu, eyalet sorumlusu, eğitim kurumları genel sorumlusu ve evlerden sorumlu kadınlar olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ünün, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edildi.

BARTIN : AKADEMİSYENLER ADLİYEDE

Bartın merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 akademisyen, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İZMİR : 76 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 76 şüphelinin emniyetteki sorgulamaları tamamlandı.

İşlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler minibüslerle adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, örgütün "imamı" olduğu, "himmet", "burs", "kurban bağışı" adı altında para topladıkları, FETÖ'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdiği iddia ediliyor.