BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

FETÖ adaylarına "şakirt" testi!

FETÖ'nün hücre evlerinde kalan öğrencilere elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili test uygulandığı ortaya çıktı. Bir FETÖ üyesinin bilgisayarında çıkan testte, FETÖ liderine yönelik bir takım sorular yer alıyor.

Abone ol

KAYSERİ'deki FETÖ operasyonunda tutuklanan Mustafa Yılmaz'ın bilgisayarında örgüte dair çok önemli bilgilere ulaştı. Polisin incelemesinde, FETÖ'nün hücre evlerinde örgüt üyelerinin seçiminde bir takım testler uygulandığı, örgüt üyelerinin başarı, örgüt içerisinde hiyeraşi elde ettiği kaydedildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik-fiziki takibin ardından şehirde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneğini kuran, 2014 yılında örgüte destek amacıyla bazı dernek üyelerini Özgürlük Platformuna katılmaları için görevlendiren, örgüt imamlarıyla birlikte hareket ederek terör örgütüne finansman sağladığı ileri sürülen Mustafa Yılmaz’ı gözaltına aldı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyu'nun haberine göre öğrenci evlerinde örgütsel eğitimler de veren Yılmaz’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda belge ve dokümanın yanı sıra “Gurbetteki Öğretmen, Göç Yolunda Bir Aile” başlıklı, içeriğinde Gülen’i tanıtmaya yönelik 60 soruluk bir test de ele geçirildi.

KADINLARDAN RAHATSIZ OLMUŞ

Testlerde, Gülen ile ilgili “Hocaefendi Türkiye’de ayrılırken giydiği kıyafeti yıkamak istememesinin sebebi nedir?” sorusunun doğru cevap şıkı olarak ise “Türkiye’nin hatırasını taşıdığını düşünmesi” belirtiliyor. “Hocaefendinin vücudunda meydana gelen hastalıkların sebebi nedir?” sorusuna ise “ettiği duanın sonucu” şıkkı doğru cevap olarak gösteriliyor. “Hocaefendi Türkiye’deyken evini neden camiye taşır?” sorunun cevabı ise “Yoldan gidip gelirken kadınlardan rahatsız oluyor” cevabı veriliyor. “Hocaefendi şuan nerede ikamet etmektedir?” sorusunun cevabı “Amerika” olurken, buraya gitme nedeni ise hastalığın tedavisi olduğu belirtiliyor. Gülen’in aldığı maaşını hayır işlerine harcadığı, “askerliği boyunca nasıl biri olmuştur?” sorusuna ise “çok sevilen ve dinlenen biri” cevabı veriliyor.

*Şakirt: TDK’ya göre, öğrenci, çırak. Ancak Gülen cemaatine mensup öğrencilerin birbirlerine karşı kullandıkları bir hitap olarak da biliniyor.