BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in ses kaydının sırrı çözüldü

Tahşiye davası öncesi flaş gelişme. Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca'nın telefon görüşmesinin kayıtlarına ulaşıldı.

Abone ol

Fetullah Gülen'in Hidayet Karaca'ya, Samanyolu TV'de yayımlanan 'Şefkat Tepe' dizisinin senaryosu için talimat verdiği iddiasıyla ilgili ses kaydında önemli bir gelişme yaşandı. İnternete düşen ses kaydının gerçek olduğu açıklandı.

Sabah'ta yer alan habere göre; internette, 18 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan ve Fetullah Gülen'in Hidayet Karaca'ya Şefkat Tepe dizisinin senaryosu ile ilgili sunum yaptığı ses kaydının esrarı çözüldü. TİB'in Terör Savcılığı'na gönderdiği HTS kayıtlarına göre, görüşmenin 10 Ekim 2013'te gerçekleştiği ve iki tarafın da ABD hattı kullandığı anlaşıldı.

SAAT 18.36'DA 7.5 DAKİKA

Tahşiye kumpası ile ilgili hazırlanan iddianamede, Samanyolu Televizyonu'nda yayımlanan ve Paralel Yapı'nın çeşitli kumpaslarına ilişkin talimatların verildiği iddia edilen Şefkat Tepe dizisinin senaryolarının, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tarafından Fetullah Gülen'e okunup onay alındıktan sonra yayımlandığı belirtilmişti. "Şefkat Tepe" dizisinin 12 Ekim 2013'te yayımlanan 121.bölümüne ait bahse konu kurul sahnesine ait senaryonun Fetullah Gülen'e okunduğu bir ses kaydı da da 18 Şubat 2014'te internete düşmüştü. Paralel Yapı sempatizanları tarafından gerçekdışı olduğu iddia edilen o kritik ses kaydının esrarı çözüldü. İstanbul Savcılığı, Fetullah Gülen'in Karaca'ya dizi senaryosu için talimat verdiği ve 18 Şubat 2014 tarihinde internette yayımlanan ses kaydının detaylarına ulaştı. TİB'in Terör Savcılığı'na gönderdiği HTS kayıtlarına göre görüşme, Karaca'ya ait evde yapılan aramada elde geçirilen 173266648.. no'lu ABD hayatından Gülen'e ait 014845424.. yine ABD hattı arasında 10 Ekim 2013 günü saat 18.36'da gerçekleşti ve 7 dakika 50 saniye sürdü.

BİR YILDA 137 GÖRÜŞME

Bu görüşme ardından Samanyolu TV 12 Ekim 2013 günü Şefkat Tepe dizisinin 121. Bölümünde, telefonda detayları konuşulan karanlık kurul sahnesini kullandı. HTS kayıtlarına göre, Karaca, ABD hattı ile 2013-2014 arası tam 137 kez Fetullah Gülen'i aradı. Gülen ile Karaca arasında internete düşen, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Aydın Doğan'a kadar değişik kişilerin konu edildiği ses kayıtlarına ilişkin de HTS verileri elde edildi.

TAHŞİYE DAVASINA BAKA MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Dizi senaryosunun telefonla Gülen'e okunarak onay istendiği, son verilerle ispatlanmış oldu. Elde edilen veriler, İstanbul'da yarın başlayacak olan ve Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu Tahşiye davasının görüleceği mahkemeye de Terör Savcısı Hasan Yılmaz tarafından gönderildi.

İŞTE O GÖRÜŞME

Fetullah Gülen: Allah afiyet versin. Bizi de unutmayın duada.
Hidayet Karaca: Estağfurullah efendim. Bir husus da efendim, bu haftaki Şefkat Tepe'yi arz edebilir miyim.
Fetullah Gülen: Evet buyurun.
Hidayet Karaca: O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil, kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz…
Fetullah Gülen: Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.