BIST 10.341
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,05
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülenin oy rengi

Fethullah Gülen seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Gülen 'kimlere oy verin çağrısında bulundu.

Abone ol

Fethullah Gülen herkül.org sitesinde yayınlanan haftalık sohbetinde güncel bir konuya değindi. Meydanların Dili ve Oyların Rengi başlıklı bölümde seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimle ilgili soruları yanıtlayan Gülen, vatandaşlardan herkesi doğru bildiği ve yararlı olacağına inandığı milli ruhun canlanması adına oy kullanmalarını istedi. Oy kullanmayanların Allah indinde sorumlu olacağını da sözlerine ekledi.

SANDIĞA GİDİN

-İnsan, kendi kaderini ve mefkuresini de ilgilendiren meselelere karşı bütün bütün kayıtsız kalamaz. Hatta, o meselelerin gereğini yerine getirmek bir yönüyle Allah hakkıdır. Bu itibarla da, seçimleri boykot çağrısı yapanlar –en yumuşak ifadeyle– adalet-i mahza ve adalet-i izafiye konularını anlayamamış ve dinin ruhunu kavrayamamış kimselerdir.

-Dünyadan elini eteğini çekmiş ve tamamen ahirete mütevecih olmuş o Fikir Mimarı, bir dönemde ruh ve mana köklerinden süzülüp gelen değerlere karşı saygılı bulduğu bir partiye açıktan açığa oy vermiştir. Hiçbirimiz Allah’la irtibat ve İslam’a bağlılık mevzuunda onun kadar derin olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu açıdan, siyasete dalmak ile mefkuremizi de ilgilendiren mevzularla gerektiği kadar alakadar olmak birbirine karıştırılmamalıdır.

OY KULLANMAYAN GÜNAHA GİRER

-İnanan bir insanın -kendi ruh ve mana köklerinin yeniden neşv ü nema bulması niyetiyle- inandığı istikamette oyunu kullanması, üzerine bir vecibedir; bu görevini yerine getirmeyen bir insan günaha girmiş olur.

İMKANIM OLSA BURADA DURAN ARKADAŞLARA BİLET ALIR TÜRKİYE'YE YOLLARDIM

-İster genel isterse de mahalli seçimlerde, imkanım olsa, borç para alır, biletlerini temin eder ve burada duran arkadaşların bile oylarını kullanmak üzere Türkiye’ye gidip gelmelerini isterdim. Hiçbir zaman şu ya da bu partiyi işaret etmedim. Ne var ki, imkanı olduğu halde, mefkuresi hesabına faydalı gördüğü kimseler için izhar-ı re’yde bulunmayanların Allah katında mesul olacaklarına inanıyorum.

DEĞERLERİMİZE SAYGILI OLAN

-Biz hiçbir zaman siyasete dalmadık; asla parti ayırımı yapmadık; bütün siyasi cereyanların temsilcilerine aynı yakınlıkta bulunduk; faydasına inandığımız görüşlerimizi onlarla paylaştık. Bugün de aynı yerde duruyoruz; bizim değerlerimize saygılı olan, kalbî ve ruhî hayatımızı hesaba katan ve aynı zamanda ebed arzularımız adına da bir mesajı bulunan insanlar hangi partide olurlarsa olsunlar, biz onlardan yana izhar-ı re’yde bulunuruz. Bizim yegane arzumuz, bağımsız ve devletler muvazenesinde söz sahibi bir Türkiye’dir.