BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen mitini Wikileaks yıktı!

Kimilerince ABD'nin ajanı olmakla eleştirilen Fethullah Gülen'in Wikileaks'te geçen bilgileri bir efsaneyi mi sona erdirdi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Amerika'nın adamı olmakla suçlanan ve hatta CIA ajanı olduğu bile söylenen Fethullah Gülen'in öyle olmadığını Wikileaks belgeleri söylüyor

Dünyayı haftalarca sarsan Wikileaks belgelerinde en çok merak edilen konruların başında Gülen vardı. Taraf Gazetesi'nin yayınladığı Türkiye Wikileaks Türkiye belgeleri ile birlikte özenle yaratılmış bir mitin daha yıkıldığı yazılıp çiziliyor.

'ABD yetkililerinin hakkında fikir edinmek için Türkiye'deki kaynaklarına sorduğu ve oturma izni almak için sıradan bir göçmen gibi yeşil kart sırası bekleyen biri' olarak ABD'nin diplomatik yazışmalarında geçen Gülen için Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, 'Başkalaştırmaya, ötekileştirmeye, yabancılaştırmaya gerek yok. O içimizden biri. Aramızda yaşıyor' diyor.

Bugünkü köşesinde komplo atmosferinin her zaman baş köşesine oturtulan Gülen'in nasıl birisi olduğunu anlatan Gönültaş, ona karşı olanlara böyle sesleniyor:

"İnsanlar öyle emir komuta ile sermayelerini, zamanlarını, hayatlarını vakfedecekleri kişide herkesin mutabakatla kabul edebileceği bir kısım vasıflar arar.

Tamamen yerli sermaye ve yerli insan gücü ile tamamen küresel sonuçlar elde edilen bir hareketten söz ediyoruz.

Belki de bu başarının altında yatan temel nokta bu, yani yerlilikten vermediği tavizdir.

Düşünce yerli...

Sermaye yerli...

Uygulayıcılar yerli...

Ve fakat amatör ruhla yapılan işler.

Ben diyorum ki, Fethullah Gülen hareketine yönelik anlamsız ve sonucu ne olursa olsun saldırganlara bir şey kazandırmayacak çabanın altında "profesyonellerin" amatörler tarafından gerçekleştirilen global başarıyı hazımsızlıkları var.

İşte, WikiLeaks belgeleri de gösterdi ki, o sıradan, yerli, bizden biri... "Türk devletine karşı açık ve yakın bir tehlike değil..."