BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen kırmızı IŞİD’liler mavi listede

Aranan teröristler internet sitesinde Gülen kırmızı listeye girerken, IŞİD teröristleri mavi listede...

Abone ol

İçişleri Bakanlığı aranan teröristler ile ilgili internet sitesi açtı. Aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri renklerden oluşan listelere ayrıldı. Fethullah Gülen kırmızı listede yer alırken, daha önce isimleri açıklanan ve eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilen IŞİD terör örgütü mensupları mavi listede yer aldı.

Kırmızı listede IŞİD terör örgütünden Mustafa Dokumacı ve İlhami Balı gibi isimler yer aldı. www.terorarananlar.pol.tr linkli internet sitesinde ödül seçeneğini tıklayınca karşınıza çıkan görselde ise hangi gruba ne kadar ödül biçildiği gösteriliyor. Buna göre kırmızı listede yer alanlar için 4 milyon’a, mavi listede yer alanlar için 1.500 milyona, yeşil listede yer alanlar için 1 milyona, turuncu listede yer alanlar için 600 bin TL’ye, gri listede yer alanlar için ise 300 bin TL’ye kadar ödül isteniyor.

LİSTEDE ARANIYOR AMA BABASI YANIMDA DİYOR

Mavi listede yer alan IŞİD üyeleri arasında babasıMehmet Tevkif Aktulum’un kısa süre önce yanında olduğunu söylediği Yakup Aktulum ismi dikkat çekti. Radikal’in 23 Ekim tarihli haberinde baba, oğlunun Dokumacılar Grubu aracılığıyla Suriye’ye geçerek İŞİD saflarında savaştıktan sonra ruh sağlığı bozulunca Türkiye’de akıl hastanesine yatırıldığını anlatmış ve “Ankara saldırısından üç gün önce oğlum tekrar kriz geçirmeye başladı. Oğlumu tedavi için tekrar Adana’ya gönderdiler. Sonra Adıyaman’a geri geldi” demişti. Aktulum’un ‘silahlı terör örtüğü üyeliği’ soruşturması kapsamında 12 Ağustos’ta şüpheli sıfatıyla ifade verdiği, Aktulum’un adli kontrolle serbest bırakıldığı da ortaya çıkmıştı.