BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Ferrari'nin patronu Berlusconi'ye bayrak açtı

Ferrari'nin Yönetim Kurulu Başkanı Luca Cordero di Montezemolo İtalya'nın borç krizinden kurtulabilmesi için Başbakan Silvio Berlusconi'nin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

İtalya'nın en nüfuzlu işadamlarından, Ferrari'nin Yönetim Kurulu Başkanı Luca Cordero di Montezemolo, Başbakan Silvio Berlusconi'yi istifaya davet etti.

Montezemolo, La Republica gazetesinde yayımlanan açık mektubunda ülkenin borç krizini aşabilmesi için Berlusconi'nin derhal görevi bırakması gerektiğini savundu ve "Geri dönüşü olmayan bir noktaya geldik" dedi.

'Ulusal kurtuluş hükümeti'

Ünlü işadamı bir "ulusal kurtuluş hükümeti" kurulması çağrısında bulundu.

Berlusconi, kamu borçlarının artması ve büyümenin zayıflaması nedeniyle kemer sıkma önlemlerini bir an önce yürürlüğe koyması için baskı altında.

İtalya'nın en zengin insanı olan medya patronu Berlusconi, şimdiye kadar diğer işadamlarından önemli oranda destek gördü. Ama şimdi giderek daha çok sayıda işadamı Berlusconi'ye sırtını dönüyor.

Seks skandalları ve hakkında açılan davalar, Berlusconi'nin imajına ağır darbe vurmuştu.

'Sonu kötü olacak'

Montezemolo mektubunda, "Berlusconi hırslarını, ülkenin çıkarlarından üstün tutmaya devam ederse siyasetteki yolculuğu en kötü şekilde bitecek. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. İtalyanların tasarrufları, sosyal birlik ve İtalya'nın euro bölgesi üyeliği risk altında" dedi.

İtalya'nın kamu borçları 1,8 trilyon euro civarında. Bu, İtalya'nın gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 120'sine karşılık geliyor.

Geçen hafta, euro bölgesi liderleri Berlusconi'den kemer sıkma önlemleri ve reformlar konusunda verdiği sözleri hayata geçirmesini istemişti.