BIST 10.707
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,07
HABER /  GÜNCEL

Ferrari Çin anıtına hasar için özür diledi

Ferrari, bir reklam etkinliği öncesinde otomobillerinden birinin tarihi bir Çin anıtı üzerine çıkıp hasara yol açmasından dolayı özür diledi.

Abone ol

İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari, bir reklam etkinliği öncesinde otomobillerinden birinin tarihi bir Çin anıtı üzerine çıkıp hasara yol açmasından dolayı özür diledi.

Sözkonusu otomobil, Nanjing kentinde Ming hanedanlığı dönemine ait 600 yıllık bir duvar üzerinde patinaj yaparken görüntülendi.

Olay sonrasında duvar üzerinde tekerlek izlerine rastlandığı bildirildi.

Ferrari, olaydan bölgedeki Ferrari mağazası çalışanını sorumlu tuttu.

Bu görüntülerin internette yayınlanması üzerine Çinlilerden büyük tepki geldi.

Bir Çinli, olayı Çin kültürüne ve geleneklerine karşı "hakaret" olarak değerlendirirken, tepkiler esas olarak, 12 bin dolar karşılığında duvarın Ferrari mağazası tarafından kullanımı için izin veren yetkililer üzerinde yoğunlaştı.

Nanjing Kültür Bürosu yetkilileri ise ticari amaçlarla hiçbir işletme ya da şahsa böyle bir izin verilmediğini ifade etti.

Ferrari olayın reklam amaçlı olduğuna dair iddiaları reddederek verilen hasardan dolayı Çinli yetkililerden ve halktan özür diledi ve hasarın onarımı için gerekenlerin yapılacağı sözü verdi.

Olay üzerine, Ferrari'nin Çin piyasasına girişinin 20. yılı vesilesiyle yapılması planlanan etkinlik iptal edildi.

BBC Şanghay muhabiri John Sudworth, Çin internet bloglarında 'Ferrari' kelimesinin bloke edildiğini, bunun hükümet yetkililerine yönelik eleştirileri sınırlama amacıyla yapılmış olabileceğini bildirdi.