BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.492,39
HABER /  GÜNCEL

Ferdi Merter kimdir kaç yaşında ölüm nedeni ne kızı ardından...

Ferdi Merter Fosforoğlu kimdir, kaç yaşında ve neden öldü soruları merak edildi. Birçok dizide rol alan usta oyuncudan kötü haber geldi. Şubat 2018’de evinde düşüp kalçasını kıran Ferdi Merter Fosforoğlu o günden beri tedavi görüyordu ve kızı Almuda Merter kahreden ölüm haberini sevenlerinde duyurdu.

Abone ol

Ferdi Merter Fosforoğlu kimdir, kaç yaşında ve Ferdi Merter Fosforoğlu öldü mü soruları bugün sevenleri tarafında sıkça arandı. Birçok iddialı yapımda rol alan başarılı oyuncu Ferdi Merter Fosforoğlu hayatını kaybetti. Şubat ayında düşerek kalçasını kıran 79 yaşındaki duayen isim uzun süredir tedavi gördüğü hastaneden hayatını kaybetti. Kızı Almuda Merter ölüm haberini “Canım babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı?” diye duyurdu. 

Acı Hayat, Kurtlar Vadisi ve son olarak Kiralık Aşk gibi pek çok iddialı projede yer alan Ferdi Merter hayatını kaybetti.  Şubat 2018’de evinde düşüp kalçasını kıran ve geçirdiği operasyon sonrası tedavi sürecinde olan usta oyuncu o günden beri eski sağlığına kavuşamadı. 

 FERDİ MERTER KİMDİR: Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yazar, yönetmen, seslendirme sanatçısı Ferdi Merter Fosforoğlu, 19 Haziran 1939 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk kez 1940 yılında Tosun Paşa filminde kamera karşısında yer aldı ve devam eden yıllarda 20 filmde çocuk ve genç oyuncu olarak yer buldu. 1945’te Yeşilçam’da seslendirme sanatçılığı yapmaya başladı. Ferdi ismini dublaj hocası olan Ferdi Tayfur’dan aldı.

1958 yılına kadar İstanbul’da sinema ve tiyatro çalışmalarını sürdürdü. 1959 yılında konservatuvara giren sanatçı, İtalyan Lisesi’nin ardından, 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1963 yılında Sivas’ta askerliğini yaptıktan sonra, 1965 yılında halen evli olduğu eşi Cansın Hanım ile evlendi.

1962-2004 yılları arasında Devlet Tiyatrolarında oyuncu, yönetmen, edebi kurul üyesi, disiplin kurulu üyesi, baş rejisörlük, Ankara ve Adana Devlet tiyatrolarında sanat yönetmenliği yaptı, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çalıştı.

Türkiye Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yönetim kurulunda görev yapan Merter, ayrıca Tiyatro Yazarları Derneği başkanı olup, seslendirme çalışmaları yaptı ve çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

“Ferdi Merter Sanat Akademisi”'ni ve 2004'de oyuncu olan kızı Almula Merter ile birlikte Çığır Sahne'yi kurdu. Sinema alanında yönetmenlik ve senaryo yazarlığı çalışmalarında bulunan Ferdi Merter’in beş kitabı yayınlanmıştır. Ferdi Merter, Yeşilçam’ın karakter oyuncusu Renan Fosforoğlu’nun oğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu’nun ise ağabeyidir.