BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den hediye uçakla ilgili şaşırtan açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edilen lüks uçakla ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Katar tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne hediye edilen lüks uçak gündemi uzunca bir süre meşgul etmişti. Devlet Bahçeli de uçak tartışmalarına dahil oldu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEDİYE, HİBE KABUL ETMEZ"

Bahçeli, "Katar'ın hibe ettiği uçak ile ilgili görüşünüz nedir?" sorusuna  şu yanıtı verdi:

"O konuda görüşüm benim çok nettir. Türkiye cumhuriyeti devleti hediye, hibe kabul etmez. Türkiye'de uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Şu sualin cevabı da netleşmelidir. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığının ve devlet yönetiminin kendilerinin uluslararası ilişkilerde taşıyıcısı olarak uçaklardan ihtiyacı varsa onu satın alabilir, ihtiyaç yok ise almaya gerek yok. Ama 'bana hibe edildi hediye edildi'… Bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum"

Muhalefet kanadında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da uçağın iade edilmesi gerektiğini söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

CHP uçağın Katar'dan para karşılığı alındığını öne sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü konuya açıklık getirmişti. Uçağı satın almak için daha önce Türkiye'nin ilgilendiğini söyleyen Erdoğan Katar Emiri'nin bu uçağı hediye ettiğini açıklamıştı. Uçağın şahsına ait olmadığını ifade eden Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'ne hediye edildiğini söylemişti. Erdoğan 2.5 milyon lira olarak iddia edilen lüks uçağın fiyatının da 500 milyon dolayında olduğunu ifade etmişti.

Devlet Bahçeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bombayı patlattı

Erdoğan'a hediye edilen uçaktan 7 ülkenin filosunda var! İşte özellikleri...

Erdoğan hediye VIP uçağı açıkladı! Meğer Katar Emiri duyunca...

Katar Emiri'nden Erdoğan'a büyük jest!Katar Emiri'nden Erdoğan'a büyük jest!Katar Emiri'nden Erdoğan'a büyük jest!Katar Emiri'nden Erdoğan'a büyük jest!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN