BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Fener'den gidenler parmak ısırtıyor

Emmanuel Emenike, Andre Santos, Diego Lugano, Mamadou Niang ve Daniel Güiza... Her biri futbolları ve golleriyle gittikleri yerde iz bırakıyor.

Abone ol

Emmanuel Emenike, Andre Santos, Diego Lugano, Mamadou Niang ve Daniel Güiza... Her biri futbolları ve golleriyle gittikleri yerde iz bırakıyor. Sarı lacivertlilere 28 milyon Euro kazandıran bu oyuncular, şimdiden değerlerini ikiye, hatta üçe katlamış durumda.

Rusya, İngiltere, Fransa, İspanya ve Katar, onları konuşuyor

Hürriyet gazetesinin haberine göre; şike soruşturması nedeniyle zorlu bir süreçten geçen F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkının da elinden alınması nedeniyle 5 önemli oyuncusuyla yollarını ayırmak zorunda kaldı.

İşte o giden futbolcular, yeni takımlarına öyle bir alıştılar ki... Her biri oynadıkları futbol ve attıkları gollerle adlarından söz ettiriyorlar. Derler ya; "Gidenler altın oldu..." İşte öyle bir şey. F.Bahçe'nin satmak zorunda kaldığı 5 futbolcular bir hafta içinde ne yaptı, bir göz atalım...

Getafe'ye dönen Daniel Güiza, geçen hafta içinde sonradan oyuna girdiği maçta attığı iki golle takımını yenilgiden kurtardı. Osasuna filelerini 2 nefis golle süsleyen Okçu, 2-2'lik maça damgasını vuran isim olurken, sahanın en iyisi olarak gösterildi.

Emenike'nin değeri 10 milyondan 20 milyon Euro'ya yükseldi

Spartak Moskova'nın Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendiği karşılaşmada hat-trick yapan Emenike şimdiden Avrupa kulüplerinin gözdesi olurken değerini 10 milyondan 20 milyon Euro'ya çıkardı bile... 24 yaşındaki Nijeryalı forvet, takımıyla çıktığı 7 maçta 6 gole imza attı.

Andre Santos, Arsenal formasıyla 2. golüne Chelsea karşısında kavuştu. Takımının maçı 2-1 yenik götürdüğü bir anda attığı golle maçta 2-2'lik eştliği sağlayan yıldız golcü 5-3'lük galibiyette büyük bir pay sahibi oldu. 7 milyon Euro bonservis bedeliyle ayrılan sambacının değeri şimdiden 10 milyon Euro'nun üzerinde.

Mamadou Niang gittiği Katar'da harikalar yaratıyor

Katar takımlarından Al-Sadd forması giyen Niang da gollerine hem Asya Şampiyonlar Ligi'nde hem de Katar Ligi'nde devam ediyor. Takımını Asya Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkartan Niang, F.Bahçe'den 7 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Başka bir kulübe transfer olsa en az 10 milyon Euro bonservis bedeli kazandırabilir.

Lugano da şimdiden PSG taraftarının sevgisini kazandı. Uruguaylı yıldız takımının savunmasına büyük güç verirken tıpkı Türkiye'de olduğu gibi TV yorumcularının büyük eleştirisini alıyor. 3.5 milyon Euro bedelle ayrılan yıldız oyuncunun bonservis bedeli en az 6 milyon Euro olarak gösteriliyor.