BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  SPOR

Fenerbahçenin ilk golü ofsayt

Fenerbahçe Sivas maçında ilk gol ofsayt mıydı? Maçın hakemi Mustafa Kami Abitoğlu mercek altında.

Abone ol

Fenerbahçe- Sivas maçının hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun kararları tartışılıyor. Eski hakemlerden Metin Tokat Milliyet gazetesinde tartışmalı pozisyonları yorumladı:

Mustafa Kamil Abitoğlu şüpheli pozisyonlarda karşılaşmayı devam ettirerek oyuna tempo kazandırmak isterken abarttı.

Bu da oyunun sertleşmesine ve oyuncuların sinirlenmesine neden oldu. Tecrübesine rağmen önleyici hakemlik yapamadı.

Emre’nin faul beklentisi içindeyken, beklediği karar çıkmayınca sinirlenek rakiplerine topsuz olarak yaptığı müdahalelerde oyunu durdulmalı ve Emre’yi uyarmalıydı. Kadir’e arkadan topa hiç temas etme niyeti olmadan Emre’ye yaptığı faul sonrası sarı kartını göstermeliydi. Uzatma dakikası içinde verdiği faul kararına, üzerine doğru koşarak itiraz eden Gökhan’ı görmezden geldi. Yardımcı hakemin önünde oluşan faul atışını kullanmak üzerine bölgeye gelen Petkoviç’in yardımcı hakemine itiraz ettiğini sandı. Kalesini terk etmesi nedeni ile gösterdiği sarı kartta yorum hatası yaptı. İkinci devrede Roberto Carlos’un kale alanı önüne ortaladığı top Yasin’in omuzuna çarptı. Devam kararı doğruydu. Kale alanı önüne gelen ortada Deivid’e arkadan gelen Hayrettin vücudu ile yüklenerek dengesini bozdu. Devam kararı tartışmalıydı. Emre’nin kaleye doğru vurduğu top rakip kale çizgisine toptan ve sondan ikinci savunma oyuncularından daha yakın olan Kazım’a temas ettiği anda pozisyon ofsayt olarak değerlendirmeliydi. Topun Kazım tarafından tamamlanması ile oluşan gol iptal edilmeliydi. Yardımcı pozisyonu tespit edemedi.

Emre’nin topu çabuk oyuna sokmasını engelleyen Erman’a ve onu elleri ile itekleyerek cezalandıran Emre’ye sarı kartını gösterememesi oyun süresinde otoritesini kanıtlayamamasının göstergesiydi.