BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  POLİTİKA

Fenerbahçeli Erdoğan'dan şike yorumu

Erdoğan, merakla beklenen 'Ustalık' kabinesini açıkladığı gün, gündeme bomba gibi düşen 'Şike soruşturması'nı da değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Fenerbahçeli kimliğiyle de tanınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen 'Ustalık' kabinesini açıkladığı gün, gündeme bomba gibi düşen 'Şike soruşturmasını da değerlendirdi.

Olayın sadece Fenerbahçe ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, yargının adil kararlar vermesini temenni etti.

"Eğer bir yerde bir suistimal varsa bunun adil bir yaklaşımla çözülmesi lazımdır" diyen Erdoğan, yaşananların sadece Fenerbahçe ile ilgili olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

YARGI BELGELİ ÇALIŞMA İÇİNDE

"Bu konuyla ilgili olarak şuanda yargı, belgelerle bilgilerle çalışmalar yaptığını söylüyor. Aldığımız bilgiler bu istikamette"

ULUSLARARSI VİZYONUMUZA LEKE GELMESİN

Şike soruşturmasının, Türkiye'nin uluslararası vizyonuna leke getirmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Yani Türkiye artık her alanda, Ergenekon'du, Balyoz'du gibi bir çok sorunlu alanı temizleyerek önümüzdeki sorunlu alanlardan arındırılarak halkımızın yönetimine yargısına inandığı bir ülke haline gelmelidir. Atılan adımlar buna yöneliktir" dedi ve yaşananlara duygusal yönden bakılmaması gerektiğini şu sözlerle vurguladı;

"Biz de bunları duygusal bir şekilde değil, olması gereken ne ise o şekilde bakmalıyız. Temenni edereriz ki adil kararlar verilmek süreciyle bir karar varılır"