BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Fenerbahçe yerlebir oldu

Fenerbahçe Hacettepe'nin konuğu oldu. İlk yarıda yenik duruma düşen Hacettepe sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe şokta!

Abone ol

HACETTEPE: 2-1 :F.BAHÇE

Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında eksik kadrosuyla Hacettepe deplasmanına giden Fenerbahçe, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Sarı lacivertlileri yıkan isim ilk golde topu sektirip, ikincisini atan Can Arat oldu.

Lugano, Edu, Semih gibi önemli isimlerinden yoksun Ankara'ya giden Fenerbahçe'de Aragones defansta Can-Yasin ikilisini tercih etti. Maça iyi başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada klasik bir Alex golüyle öne geçti.

Fenerbahçe Başkent'te yıkıldı! Sarı lacivertlileri yıkan isim Can Arat oldu. Maçın fotoğraflı anlatımı için TIKLAYINIZ..!

Uğur'un soldan ortasında arkadan gelen Alex, nefis bir kafa vuruşuyla öne geçti. İlk yarıda rakibine önemli pozisyon vermeyen Fenerbahçe'de devre arasına girmeden hemen önce Can'ın hatası pahalıya maloldu. Şişirilen topa istediği gibi vuramayan Can, adeta İbrahim'e asist yaptı. O da sıfırdan çok güzel vurdu ve skora dengeyi getirdi.

İkinci yarıda Hacettepe kontrataklarda etkili olmaya çalışırken, 60. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya ters bir vuruş yapan can Ankara ekibinin öne geçmesini sağladı. Maçın uzatma dakikalarında Volkan'ın Sukaja yaptığı harekete hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kadir topu dışarı attı ama hakeme, 'Yukarıda Allah var' diyen Volkan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kaleye Yasin geçti ve maç 2-1 Hacettepe'nin üstünlüğüyle sona erdi. Bu sezon 2. deplasmanından da mağlubiyetle dönen Fenerbahçe böylece 3 puanda kaldı. Hacettepe ise ilk galibiyetini aldı.

MAÇTA İLK YARI

1. dakika. Fenerbahçe sol kanattan kazanılan taç atışını Roberto Carlos ile uzun kullandı. Hacettepe savunmasının kafa ile karşıladığı topu Josico kale sahasına doldurdu. Kaleci Recep çıkarak meşin yuvarlağı Güiza'nın önünde kontrol etti.

4. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Maldonado'nun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Kazım, sıfıra inip yerden pasını çıkarttı. Meşin yuvarlak uygun durumdaki Güiza'nın arkasında kaldı.

7. dakika. Fenerbahçe oyunda kontrolü eline almış durumda. Sarı-Lacivertli ekip Hacettepe kalesinde üst üste geliştirdiği ataklarda pozisyonlar üretmeye başladı. Sol kanattan Roberto Carlos ön direğe yerden ortasını kesti. Kazım'ın hareketlendiği pozisyonda Hacettepe savunması zamanında ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

10. dakika. Maçta ilk bölümler 0-0 eşitlikle geçildi. Fenerbahçe'nin baskılı oyununa Hacettepe kontra ataklarla karşılık verme çabasında. Mücadele de tempo yüksek.

12. dakika. Hacettepe ayağa iyi paslarla Fenerbahçe ceza sahasına sokulup sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Ceza sahasına gönderilen ortayı Volkan kontrol edemedi. Serkan sağ kanattan yerden şutunu attı. Kale sahasında Carlos ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

15. dakika. Hacettepe atağında savunmanın arkasına atılan pasta Fenerbahçe'de Yasin ofsaytı bozan isim oldu. Sol çarprazda topla buluşan Sandro şutunu atmakta ağır davranınca Yasin rakibinin ayaklarına yatarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

GOL...20. dakika. Fenerbahçe golü Alex ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Uğur Boral, ceza sahasına harika bir orta kesti. Arka direkte topsuz koşu yapan Alex, boş pozisyonda kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak köşeden ağlara takıldı.

Fenerbahçe, Alex'in şık kaf golüyle Hacettepe karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

27. dakika. Hacettepe sol kanattan Fenerbahçe kalesine yüklendi. Murat ceza sahasına girdiği anda Gökhan Gönül ayak koyarak topu taça gönderdi. Maçta golden sonra tempo biraz olsun düşmüş durumda.

30. dakika. Fenerbahçe ayağa paslarla Hacettepe ceza sahasına sokuldu. Alex'in ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Güiaz için tartışmalı bir ofsayt bayrağı kalktı.

38. dakika. Fenerbahçe rakip ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşu Roberto Carlos kullandı. Carlos'un uzak mesafeden yaptığı sert vuruş kalenin üzerinden auta çıktı.

44. dakika. Fenerbahçe gole Güiza ile yaklaştı. Savunmanın arkasına Alex ara pasını bıraktı. Güiza kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden plase bir vuruş yaptı. Recep son anda ayaklarıyla golü çıkarttı.

GOL... 45. dakika. Hacettepe beraberlik golüne İbrahim Şahin ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen topu Can büyük bir hata yaparak sektirdi. İbrahim topla buluştuğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak ağlara  takıldı

Hacettepe İbrahim Şahin'in golüyle Fenerbahçe karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

İlk yarıya 1 dakika ilave edildi. Uzatmada başka gol olmadı. Ekipler soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gittiler.

MAÇTA İKİNCİ YARI

46. Dakika: Güiza sağ kanattan ceza sahasına girmek istiyor... Ortasını yaptı... Savunmadan dışarıya gidiyor... Korner...

47. Dakika: 47. dakika: Alex sol taraftan kullandı köşe vuruşunu... Altıpasın önünden Yasin vurdu kafayı... Yandan dışarıya gidiyor...

51. Dakika: Hacettepe tehlikeli geldi. Kendi sahasında kaptığı topla hızlı çıkan başkent ekibinde Tozo'nun pasıyla sağ taraftan İbrahim topla buluştu. İbrahim'in derin pasıyla ceza sahasına sağdan giren Kadir'in dar açıdan kaleye gönderdiği topu Volkan kontrol etti.

52. Dakika: Fenerbahçe'nin serbest atışı hızlı kullanmasını engellemek isteyen Tozo sarı kartla cezalandırıldı...

56. Dakika: Hacettepe kazandığı topla bir kez daha hızlı geldi. Pas seçeneklerinin tıkandığını gören Tozo'nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleyi bulmadı...

59. Dakika: Önder ve Burak oyunda... Kazım ve Gökhan Gönül kenara alındı..

60. Dakika: Can bu kez de kendi kalesine attı.. Hacettepespor kendi sahasında 2-1 öne geçti...  Hacettepespor 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.. Sağ kanattan yapılan ortaya ters bir vuruş yapan Can kaleci Volkan'ı terste bıraktı ve topu kendi ağlarına gönderdi...

62. Dakika:
Sandro ile kontraatağa çıktı mor-beyazlılar.. Sandro sert vurdu ama top kalecide kaldı...

66. Dakika: Önder'in sağ kanattan arka direğe yaptığı ortada kaleci Recep'i aşan topa iyi yükselen Güiza dar açıdan topu ağlara gönderemedi...

67. Dakika: Fenerbahçe baskısını arttırmaya başladı. Uğur Boral ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak top üstten auta gitti...

68. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Sandro ceza yayının hemen gerisindeki Tozo'ya topu aktardı. Bu oyuncunun sert şutunda top çerçeveyi bulmadı...

69. Dakika: Uğur Boral yerini Gürhan'a bırakıyor. Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkını kullandı..

72. Dakika: Orta sahadan çalımlarla ceza yayına kadar gelen Alex Güiza'yı görmek yerine devam etmeyi tercih edince Azmy'nin müdahelesi ile yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi...

74. Dakika: Sağ kanattan aşırtma bir çalımla rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Burak'ın pozisyonunu savunma kornerle bozdu.

80. Dakika: Güiza hakeme itirazından dolayı sarı kart gördü..

82. Dakika: İbrahim'in yerine Sukaj oyunda.. Hacettepespor'un ilk değişikliği...

84. Dakika: Hacettepespor bugun adeta 12 kişi gibi oynadı. Lugano'nun yerine forma giyen Can Arat'ın hatasından iki gol yedi, forvette de Can'ın topu sürekli havaya dikmesi sonucu gol pozisyonlarından yararlanamadı.  Alex'in ortasından seken topa dikti ve kaüleci Recep rahat oldı..... Hacettepespor rahat bir nefes aldı...

85. Dakika: Sandro Sukaj'a mükemmel bir pas attı.. Altıpasın solundan sol ayağıyla sert vurdu.. Volkan %100'lük bir golü engelledi...

89. Dakika: Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.. Burak bu pozisyonda itiraz edince gereksiz bir sarı kart gördü...

90+2. Dakika: Güiza Burak'a al da at dedi.. Altpasta Burak bomboş.. Ama Burak topa vuramadı bile.. Beraberlik golü şansını yok etti..

90+4. Dakika: Hacettepespor penaltı kazandı. Kadir'in kullandığı penaltıda top auta gitti... Volkan pozisyon sonrası hakeme yönelerek elini yukarı kaldırıp, "Allah'ın adaleti" işareti yapması sonucu kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı.

90+5 Fenerbahçe 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için kaleye Yasin geçti.  Fenerbahçe 10 kişiyle girdiği pozisyonda gole çok yaklaştı ama eski Fenerbahçeli Recep topa hakim olarak gole izin vermedi..

Hacettepe karşılaşmayı 2/-1 kazandı...

Hacettepe Spor: Recep, Azmy, Teli, Orhan, Murat, Serkan, Kadir, Tozo, Lika, Sandro, İbrahim

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Roberto Carlos, Kazım, Alex, Güiza, Joseco, Can, Uğur, Maldonado, Yasin, Gökhan