BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,66
ALTIN 2.382,70
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Rizespor maç sonucu, golleri ve geniş özeti - 7 Aralık

Fenerbahçe Rizespor maç sonucu, golleri ve geniş özeti 7 Aralık, Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yendi, Fenerbahçe Çaykur Rizespor'u 2-1'le geçti

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan lider Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta Webo'nun 82. dakikada kaydettiği golle önemli bir 3 puanı hanesi yazdırdı.

Seyircisinin yoğun desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe kalesinde golü aramaya başladı. Maçın ilk tehlikeli atağını Sercan ile yakalayan Karadeniz ekibi pozisyondan sonuç alamadı.

İLK TEHLİKELİ ATAK RİZE'DEN GELDİ

7. dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Cernat'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında Sercan'ın kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı.

İlk dakikadan itibaren Çaykur Rizespor'un hızlı çıkışlarına orta alanda önlem alamayan Fenerbahçe bu eksikliğinin faturasını ağır ödedi. Golü daha çok arzulayan Çaykur Rizespor 11. dakikada Kweuke ile golü buldu.

GOL 11.DK (KWEUKE): Gelişen Çaykur Rizespor atağında savunmaya koşu yapan Cernat'a atılan ara pasında Volkan kalesini zamanında terk edip topa Cernat'tan önce müdahale etti ama ikinci pozisyonda Kweuke boşta kalan topu ağlarla buluşturdu: 1-0

1-0'dan sonra da Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam eden Çaykur Rizespor golden 1 dakika sonra Kweuke ile ikinci gole çok yaklaştı.

KWEUKE 2. GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Fenerbahçe savunmasını yaptığı hatada topla buluşan Kıvanç, sağ çaprazdan ceza alanına yönelen Kweuke'ye pasını attı ama Kweuke müsait durumda topu yandan dışarıya gönderdi.

Maça kötü başlayan Fenerbahçe kalesinde golü gördükten sonra toparlamaya başladı. İlerleyen dakikalarda da yavaş yavaş Çaykur Rizespor kalesine yüklenen sarı-lacivertliler aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Sarı-lacivertlilerde sahneye çıkan isim Cristian Baroni oldu.

GOL 45+2. DK (BARONI): Emenike'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Cristian, topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın sol üst köşesinden filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1

Baroni'nin son saniye golü ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıya daha moralli başlayan Fenerbahçe, maçın başında Rizespor kalesinde galibiyet golünü aramaya başladı.

İkinci yarıda fırsatları yakalayan Fenerbahçe 57. dakikada Alper Potuk ile gole çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin bu atağına Çaykur Rizespor 3 dakika sonra Cernat ile karşılık verdi. Çaykur Rizespor ikinci gole çok yaklaştı ama Kıvanç'ın ara pasında Cernat, Volkan'la karşı karşıya kaldı ama ceza alanı dışına çıkan Volkan topu uzaklaştırmayı başardı.

Fenerbahçe aradığı galibiyet golünü 83. dakikada Webo ile buldu. İkinci yarıda Alper Potuk yerine oyuna dahil olan golcü oyuncu takımını öne geçirmeyi başardı.

GOL 83.DK (SOW): Sol köşeden kullanılan kornerde boş durumdaki Webo'nun kafa vuruşu yerden sekerek ağlara buluştu: 2-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe Baroni ve Sow'un kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak önemli bir galibiyete imza attı. 
 
SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN