BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  DÜNYA

’’Ak Parti kardeşliğin partisidir’’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “AK Parti hizmet partisidir, AK Parti demokrasi partisidir. AK Parti kişisel çekişmelerin adresi değildir. AK...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “AK Parti hizmet partisidir, AK Parti demokrasi partisidir. AK Parti kişisel çekişmelerin adresi değildir. AK Parti çekememezliklerin, kıskançlıkların, kavgaların partisi değil, kardeşliğin partisidir” dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi ve eski AK Parti Bingöl Milletvekili ile belediye başkanlarıyla birlikte halkla AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Bakan Yılmaz, partisinden istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen Serdar Atalay’ın açıklamalarına ilişkin, “Her kim ki duygusunu, nefsini, kibrini egosunu aklının önüne alıyorsa onun ne kendine faydası olur nede memlekete faydası olur. AK Parti ben diyenlerin partisi değildir. AK Parti biz diyenlerin partisidir her kim ki bu Başbakana, bu kadrolara ihanet ediyorsa sırtını dönüyorsa edepsiz laflar söylüyorsa bunun faturasını Bingöl halkı sandıklarda ödetir. Ben inanıyorum ki 30 Mart günü geldiği zaman, ileri geri konuşanlara, ağza alınmayacak bir takım laflar kullananlara orada cezasını verecek” dedi.

’’HÜKÜMET DESTEĞİNİ VERDİ’’
Belediye hizmetlerinde hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönem hizmet yapıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, “Hükümet bu dönemde hizmetlerin arkasını gücünü koydu parasını koydu her türlü desteğini verdi. SODES projeleri, Kalkınma Ajansı projeleri daha sayamadığımız birçok proje bazılarını da söylemeye çekiniyorum diğer iller bize sitem eder diye düşünüyorum. Ne tür destekler verdiğimizi belediyemize ne kadar arkasında durduğumuzu herkes biliyor. Allah şahittir, bu işi bilenler şahittir” dedi.

“DEMOKRASİYİ GELİŞTİRİYORUZ”
Türkiye’de Demokrasiyi ve ekonomiyi geliştirdiklerini kaydeden Bakan Yılmaz, “Türkiye’yi dünyada 10 büyük ekonomi arasına sokmaya çalışıyoruz 2023 vizyonu diyoruz Türkiye güçlensin diyoruz. Ortadoğu’da İslam aleminde çok farklı yere gelsin diyoruz. Böyle bir Türkiye’nin paçası çekilir mi, böyle bir hükümetin paçası çekilir mi? Bu hükümete bu Başbakan’a destek olmak lazım. Türkiye’yi dünyada ön sıralara taşıyan, hiç kafa tutulmaz denilen güçlere kafa tutan ve milletin değerleriyle Mısır’ın hukukunu koruyan, Balkanların hukukunu koruyan, diğer taraftan Ortadoğu’dan Asya’ya her tarafta Filistin’e kadar bütün İslam alemini bütün mazlumların hakkını hukukunu taşıyan bu sorumluluğu taşıyan bu hükümete yan gözle bakılır mı? Bakın birçok ilimizde mevcut il Başkanları değişti. Mevcut belediye reisleri değişti. O değişen belediye başkanları geldiler, Başbakanımızın elini tuttular yeni aday arkadaşlarıyla birlikte ellerini havaya kaldırdılar. Bu alkışlanacak bir tavır değil midir?” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ KİMSENİN EMEĞİNİ ÇALMADI”
“AK Parti hiç kimsenin emeğini çalmamıştır. Herkesin de emeğine teşekkür ederiz. Bize küfür etse de, edepsizlik etse de teşekkür ederiz. Biz emeğin hakkını biliriz” diyen Bakan Yılmaz, “Ama yiğidin hakkını da yiğide verelim bütün bu hizmetler AK Parti ve sizin desteğinizle olmuştur. Barış ve huzura doğru giden bir Türkiye var. Prangalarından kurtulan kendisine engel olan kişileri aşan ve giderek çok daha güçlenecek bir Türkiye var. Bunun önünü kesmek istiyorlar bu hükümeti zayıflatmak istiyorlar bu hükümeti zayıflatarak Türkiye’yi zayıflatmak istiyorlar fakat Allah’ın izniyle Bingöl buna izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.

PARAŞÜT BENZETMESİNE CEVAP
Partisinden istifa ettikten sonra Saadet Partisi’ne katılan Serdar Atalay’ın, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi için kullandığı ‘bazıları paraşütle geldiler’ açıklamalarına değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Bu kardeşimiz imam hatip lisesinden mezun olmuş Bingöl’de doğmuş, büyümüş otobüste gelirken bana anlattı burada şöyle anılarım var diye. Böyle bir insana ithal aday denir mi böyle bir sana paraşüt ile gelmiş denir mi, Bu hangi insafa sığar? Bingöllü insanımız bizim en büyük sermayemizdir. En büyük gücümüzdür. Yücel kardeşimin az önce söylediği gibi hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden herkese ama herkese hizmet edecek. Adalet ile hizmet edecek ve Bingöl’ün kalkınmasına liderlik yapacak. Yücel bey plan ve projelerini hazırlıyor bizler de eski milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız destek oluyoruz.”

BARAKAZİ KARDEŞLİK MESAJLARI VERDİ
AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, konuşmasında kardeşlik mesajları verdi. Barakazi, “Bingöl’den çıktıktan sonra yıllar sonra döndüğümde Bingöl’ün beni böyle bağrına bastığı için Allah’a hamd ediyorum. Özellikle tanıtma broşürlerimde birkaç hususa değinmiştim. Dört tane temel ilkeden bahsetmiştim birincisi adalet idi. İnsanlığın yaşadığı her yerde adalete ihtiyaç vardır Bingöl’ün de adalete ihtiyacı var. İkinci özgürlük demiştik herkes tercihlerinde özgürdür diye liberalizmin temel bir kuralı var. Biz liberalizmden değil, Allah’a kul olma boyutundan özgür kullar olma noktasında diyoruz ki herkese özgürlük. Tüm fikirler, tüm renkler, tüm diller ve farklı anlayıştaki herkese özgürlük. Bir diğer husus barış demiştik. Burada MHP, BDP, BBP, Saadet, CHP ve sayamadığım tüm partiler için barış diyorum. Herkesin bir inancı var herkes inanan olduğu için diyorum ki hepimiz kardeşiz. Bingöl yerelindeki bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak bir kardeşlikten söz ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler AK Parti Bingöl İl Başkanlığı’nda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
(İHA)