BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.392,11
HABER /  DÜNYA

Adalet Bakanı’ndan ’’görev anlayışı’’ açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Başbakanım bana bir köyde sandık müşahitliği görevi verseydi ona da koşarak giderdim. Bizde böyle bir görev ...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Başbakanım bana bir köyde sandık müşahitliği görevi verseydi ona da koşarak giderdim. Bizde böyle bir görev anlayışı vardır" dedi.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, partisinin İskenderun’da düzenlenen aday tanıtım törenine katıldı. İskenderunluların sevgi gösterileriyle karşılanan Ergin, gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ergin yaptığı konuşmada, Suriye nedeniyle Hatay’da yaşananlara vurgu yaparak, "Bu coğrafyaya fitne ateşini sokmayacağız, kardeşi kardeşe yan baktırtmayacağız ve sosyal barışı düzenleyerek 76 milyon ülke insanının yüreklerinden duble yol ve otoyol döşemeye devam edeceğiz. Sadece oto yol veya duble yol değil kalpten kalbe giden yol inşa edeceğiz. Biz birlikte hatayız, birlikte Türkiye’yiz” dedi.
Bakan Ergin, büyükşehir belediyesine aday olma sürecinden söz ederken AK Parti’de görev alma anlayışına vurgu yaptı.

’’BAŞBAKAN, BANA SANDIK BAŞINDA GÖREVLİSİN DESEYDİ’’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine bir köyde sandık müşahitliği görevini verseydi yine koşarak gideceğini söyleyen Ergin şöyle konuştu:
“Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının tespit edilme sürecinde komisyonun başında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Başbakanımız Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini bize taltif etti ve biz de soluğu Hatay’da aldık. Biz bu güne kadar görev talep eden olmadık. Bizim siyaset ve hizmet anlayışımızda bir görev verilir ve bu görev tamamlanıncaya kadar cansiperane o görevi tamamlamak için çalışılır. Şayet Başbakan deseydi ki, Arsuz’un bir ilçesinde veya bir köyünde sandık başında görevlisin deseydi cansiperane gider o görevi yerine getirirdim. İşte bizdeki görev anlayışı budur.”
AK Parti’nin siyasi çekişmelerden çok hizmet anlayışı ile yoluna devam ettiğini vurgulayan Sadullah Ergin, “Biz A parti veya B parti şunu yapmış bunu yapmış demedik. Bizim siyasi çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Biz kuruluş günümüzden bu güne kadar taş üstüne taş koymayı öğrendik. Kucaklarımızdaki bebelerin geleceğini inşa etmek için çalıştık. Yatırımcılarımızın önünü açmak için çaba sarf ettik ve bölgemizde kardeş kavgası, komşu kavgası olmaması için bu göreve talip oldum” şeklinde konuştu.
(İHA)