BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe işi Kadıköy'e bıraktı

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Lille deplasmanına çıkan Fenerbahçe evine tur için avantajlı bir skorla dönüyor...

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Lille ile karşılaştı. Metropole Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

Sarı lacivertliler'in tek golü 5. dakikada Vederson'dan gelirken; Lille'e galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Belmont ve 51. dakikada Frau kaydetti.

İstediği maç temposunu bir türlü tutturamayan temsilcimiz, savunmada yaptığı basit hatalar sonucu kalesinde iki gol gördü. Lugano'nun sakatlanıp oyundan çıkması, Deniz Barış'ın hatalı pasının gol olması ve Güiza'nın basit goller kaçırması maçın kaderini etkiledi.

Güiza ile yakaladığı gol pozisyonlarını harcayan Fenerbahçe, en azından deplasmanda bir gol atmanın avantajıyla İstanbul'a döndü.

Maçın rövanşı 25 Şubat Perşembe günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve kupada 3. tura yükselecek ekip belli olacak.

TEK SÜRPRİZ MEHMET TOPUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Lille karşısında beklenen kadroyu sahaya sürdü. Savunmada Gökhan, Bilica, Lugano ve Andre Santos oynarken; orta alanda Emre, Cristian, Vederson ve Özer yer aldı. Alman hoca Mehmet Topuz'u yedekler arasında soyundurdu. Hücum hattında ise Alex ve Güiza mücadele etti.

İLK ATAK GOL OLDU

Soğuk ve rüzgarlı bir havada başlayan mücadelede Fransız temsilcisinin ilk şutu Fenerbahçe ağlarıyla buluştu. 3. dakikada Fenerbahçe ceza alanının sağında topla buluşan Belmont, plase bir vuruşla topu Volkan'ın sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi: 1-0

VEDERSON'DAN UZUN MENZİLLİ FÜZE

İlk dakikalarda yenik duruma düşen sarı lacivertliler, Gökçek Vederson'un harika golüyle skora dengeyi getirdi. Fenerbahçeli oyuncu, kaleci Landreau'nun açıldığını fark etti ve yaklaşık 35 metreden müthiş bir şut ile Lille kalecisini mağlup etti. Landreau'nun üstünden aşan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

LUGANO SAKATLANDI

Maçın 8. dakikasında savunma arkasına atılan topa Frau ile hareketlenen Lugano, kasığını tutarak yerde kaldı. Karşılaşma öncesinde oynayıp oynamayacağı netleşmeyen Lugano, erken sakatlık sonrasında kenara alındı. Uruguaylı oyuncunun yerine Deniz Barış oyuna dahil oldu. Diego Lugano ise yedek kulübesine gitmeden, doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu.

GÜİZA SAÇ BAŞ YOLDURTTU

Ev sahibi olmanın avantajını kullanan Fransız ekibi, oyunu sarı lacivertlilerin yarı alanına yıktı. Özellikle Hazard, Belmont ve Frau ile ataklar geliştiren Lille, temsilcimize zor anlar yaşattı. Kaleci Volkan Demirel ve Bilica, Lille ataklarını önleyen isimler olarak ilk devrede dikkat çekti.

Lille karşısında savunma ağırlıklı bir futbol sergileyen Fenerbahçe ise, kontrataklarla gol aradı. 35. dakikada topu kendisi sahasında alan Alex, Lille yarı sahasında meşin yuvarlağı Guiza'ya verdi. Guiza kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu kendisi değerlendirmeyip topu Alex'e vermek istedi ancak Alex meşin yuvarlağı kontrol edemedi.

DENİZ BARIŞ'TAN ÇOK BASİT HATA

İkinci devreye takımlar aynı 11 ile başlarken; Fenerbahçe taktik anlayışını bozmadı. 51. dakikada savunmada yapılan bir anlık hata ise pahalıya patladı. Fenerbahçe savunma arkasına atışan topta, Deniz Barış kafayla meşin yuvarlağı Volkan'a göndermek istedi. Geri pası kısa düşen Deniz'in topunu Frau aldı ve yaptığı plaseyle takımını öne geçiren golü attı: 2-1

İLERDE TOP TUTAMAMA SIKINTISI

Sarı lacivertliler, Lille karşısında ilerde top tutma sıkıntısı yaşadı. İspanyol golcü Güiza, rakip savunma arasında kaybolurken, ayağındaki topları değerlendiremedi. Alex-Güiza ikilisi hücumda uyumsuz bir görüntü çizerken; bu sorun Lille takımının daha fazla atak oynamasını sağladı.

DAUM SONUNDA MÜDAHALE ETTİ

Temsilcimiz'de ikinci değişiklik 73. dakikada oldu. Gecenin etkisiz ismi Özer Hurmacı kenara alınırken; yerine ise Mehmet Topuz dahil oldu. Lille karşısında yeteneklerini sergileyemeyen Özer, kendisinden beklenen performansı sergileyemedi.

FENERBAHÇE'NİN DERDİ GÜİZA'YLA

Lille önünde çok fazla pozisyon üretemeyen Fenerbahçe; orta alanda fazla sayıda top kaybı yaptı. Sarı lacivertliler, Güiza ile yakaladıkları gol şansını ise değerlendiremedi. 79. dakikada Alex'in güzel arapasında kaleciyle karşı karşıya kalan İspanyol forvetin yerden şutu Landreau'nun ellerinde son buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Fenerbahçe ceza alanının sağında topla buluşan Belmont, plase bir vuruşla topu Volkan'ın sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
5. dakikada Vederson Fenerbahçe'ye beraberliği getiren golü attı. Vederson'un, yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta öne çıkan Lille kalecisi gole engel olamadı: 1-1.
8. dakikada Fenerbahçe'nin sağ kanadından gerçekleşen Lille atağında Fenerbahçe savunması anlaşamayınca Frau, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak Volkan'dan döndü.
11. dakikada Frau yine Volkan ile karşı karşıya kaldı. Frau'nun vuruşunda top az farkla avuta gitti.
15. dakikada Alex, Guiza'yı Lille ceza alanına kaçırmak istedi ancak İspanyol oyuncu yavaş kalınca takımını öne geçirme şansını kaçırdı.
28. dakikada Lille takımının kullandığı kornerde Fenerbahçe defansı, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Topa sahip olan Hazard Eden'in sert şutunu Gökhan, gol çizgisi üzerinden uzaklaştırdı.
34. dakikada Alex'in ceza alanına gönderdiği topla buluşan Özer'in vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
35. dakikada topu kendisi sahasında alan Alex, Lille yarı sahasında meşin yuvarlağı Guiza'ya verdi. Guiza pozisyonu kendisi değerlendirmeyip topu Alex'e vermek istedi ancak Alex meşin yuvarlağı kontrol edemedi.
44. dakikada kullanılan serbest vuruşta Ludovic topu ceza alanına gönderdi. Aurelien'nin ceza alanı içinden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
45. dakikada Guiza'nın çaprazdan yaptığı vuruşta topu Lille kalecisi kontrol etti.

İkinci yarıyla ilgili ayrıntılar biraz sonra...