BIST 10.172
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.386,77
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe 'Gücü'nü denedi!

Fenerbahçe, Süper Lig'de 13. hafta maçında sahasında lig sonuncusu Ankaragücü'nü 4-2 mağlup etti.

Abone ol

Fenerbahçe: 4 - Ankaragücü: 2

Spor Toto Süper Lig 13. haftasında sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan Fenerbahçe güzel futbol sergilediği maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

F.Bahçe, zirve mücadelesi verdiği Galatasaray'ın galip gelerek maç fazlasyıal liderliğe oturduğu haftada Ankaragücü'nü 4-2 yenerek derbi öncesi kritik bir galibiyet aldı ve tekrar zirveye yerleşti.

Mücadelenin 18. dakikasında Fenerbahçe Miroslav Stoch ile 1-0 öne geçerken 42. dakikada Ankaragücü'nün Murat Duruer ile bulduğu gol sonrası iki takım da soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkinci yarıda oyuna hızlı başlayan Ankaragücü olmasına rağmen net pozisyonları değerlendiremeyen konuk ekip 52. dakikada Cristian'ın füzesi ile yıkıldı. Tekrar öne geçen Fenerbahçe'de 58. dakikada Stoch yine sahneye çıktı ve skoru 3-1 yapan golü attı. Bu golden sonra temposu düşen maçta Ergin Keleş sahneye çıktı ve attığı şık kafa golü ile skoru 3-2'ye getirdi. Son dakikalara girilirken 87. dakikada Issiar Dia attığı maçın sonucunu tayin etti: 4-2

Bu skorun ardından puanını 28 yapan Fenerbahçe, liderliği Galatasaray'dan devralırken Ankaragücü 5 puanla sonuncu sırada yer aldı.

Lider Fenerbahçe gelecek hafta Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile karşılaşacak. Ankaragücü ise önümüzdeki hafta sahasında Bursaspor'u konuk edecek.

İLK TEHLİKE KONUK EKİPTEN!

Sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başladı. Sarı lacivertliler Stoch ile sol kanattan geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlike yaratırken konuk ekip Ankaragücü ise oyunu kendi yarı alanında kabul etti.

Kontra ataklarla Fenerbahçe kalesinde gol pozisyonuna girmek isteyen Ankaragücü, 12. dakikada bu amacına ulaştı. Mücadelenin ilk önemli atağını Turgut Doğan Şahin ile yakalayan konuk ekip bu pozisyonda golü bulamadı. Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topu Gökhan Gönül sektirince Turgut Doğan kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ancak genç futbolcunun vuruşu yandan auta gitti.

STOCH AFFETMEDİ!

Maç başından itibaren sol kanattan akın akın gelen Fenerbahçe, 18. dakikada Stoch ile golü buldu. Sol kanatta topla buluşan Reto Ziegler pasını Stoch'a verdi. Kaleyi sol çaprazdan gören bir noktada topla buluşan Miroslav Stoch, ceza sahası dışından müthiş bir vuruş yaptı ve kaleci Özden'i mağlup etmeyi başardı.

5 maç sonra sarı lacivertli formayla sahaya çıkan Stoch takımını 1-0 öne geçiren golü atmayı başardı.

FENERBAHÇE BASKIYI ARTTIRDI

Skor tabelasında 1-0 öne geçen ev sahibi Fenerbahçe, ikinci gol için rakip kalede baskısını arttırmaya başladı.

Yine sol kanatta topla buluşan Slovak oyuncu Stoch, ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Savunmanın uzaklaştırmak istediği top kaptan Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı futbolcu penaltı noktasından şutunu çekti ancak kaleci Özden geçit vermedi. Sonrasında Ankaragücü savunması topu uzaklaştırdı.

33. dakikada yine Stoch ile gelen Fenerbahçe'de Slovak oyuncu ceza sahası içinde topla buluştu. Şut açısı arayan Stoch'un vuruşu kaleci Özden'in ayağından sekti. Sağ kanatta topla buluşan Alex ceza sahası dışına pasını verdi. Özer'in vuruşu az farkla auta gitti.

BERABERLİK GOLÜ GELDİ!

Ankaragücü yarı sahasına yerleşen Fenerbahçe'de Özer Hurmacı top kaybı yapınca konuk ekip için hızlı atağa çıkma şansı doğdu.

Fenerbahçe savunmasını hazırlıksız yakalayan Ankaragücü'nde Özgür Çek sol kanattan ceza sahasında topla buluştu. Özgür'ün içeriye çevirdiği topu Murat Duruer boş pozisyonda ağlara gönderdi ve 1-1'lik eşitliği sağlayan isim oldu.

42. dakikada gelen gol sonrası 1-1 olan maçta ilk yarı bu skorla sona erdi.

BAŞKENT EKİBİ KAÇIRDIKÇA KAÇIRDI!

İkinci yarıya çok iyi başlayan Ankaragücü, birbirinden net pozisyonları gole çevirmekte başarılı olamadı.

48. dakikada sol kanattan çizgiye inen Turgut Doğan Şahin, ceza sahasına çevirdi. Ankaragücü'nün gole çok yaklaştığı pozisyonda kaleci Volkan topu iki hamlede uzaklaştırdı.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra Fenerbahçe yarı sahasının ortasında topla buluşan Ergin Keleş, Yobo'dan iyi sıyrıldı. Csahasına girerken kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Ergin'in vuruşu üstten auta gitti.

FENERBAHÇE'DEN FÜZELER!

Ankaragücü'nün baskılı oyunu karşısında şaşkına dönen Fenerbahçe, yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

52. dakikada sol kanatta topla buluşan isim Henri Bienvenu oldu. Pas atacak arkadaşını arayan genç futbolcu ceza sahası dışında boş pozisyondaki Cristian'ı gördü. Topla buluşan Cristian kontrolünü yaptıktan sonra 25 metreden yaptığı sert vuruşuyla kaleci Özden'i mağlup etti ve takımını 2-1 öne geçiren isim oldu.

Tekrar öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü de sağlayan Fenerbahçe tekrar konuk ekip Ankaragücü'nü baskı altına almayı başardı.

Ankaragücü ceza sahası içine kalabalık gelen sarı lacivertlilerde Stoch topla buluştu. Topu kontrol edip sağ ayağına alan Stoch, 58. dakikada çok sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-1'e getirdi.

ERGİN YİNE SAHNEDE!

Fenerbahçe 3-1 öne geçtikten sonra sahadaki mücadelede rutinleşti. Temposu iyi düşen maçta Ergin Keleş yine sahneye çıktı ve son dakikalara heyacanla girilmesini sağladı.

83. dakikada sol kanattan hareketlenen Özgür Çek, ceza sahası içine iiy hareketlenen Ergin Keleş'e güzel bir orta açtı. İki Fenerbahçeli savunmanın arasından yükselen Ergin'in kafasında top ağlarla buluştu ve skor 3-2'ye geldi.

DIA RAHATLATTI!

Ergin Keleş'in golü ile maç 3-2'ye gelirken bu gol sarı lacivertlileri telaşlandırdı. Ancank 87. dakikada Issiar Dia'nın golü galibiyetin habercisi oldu.

Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün kötü vuruşunda Dia ceza sahası içinde topla buluştu. Bomboş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Senegalli galibiyet golünü atmakta zorlanmadı.

BEKİR FORMASINA KAVUŞTU

Geçen hafta yapılan Gençlerbirliği maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Bekir İrtegün, Ankaragücü maçında yeniden ilk 11'de yer aldı.

Son iki maçtır ilk 11'de forma giyen Bilica ise Ankaragücü maçında yedek soyundu.

STOCH VE CRISTIAN 11'DE

Geçen hafta yedek soyunan Cristian, Ankaragücü maçında Emre'nin yerine ilk 11'de forma giydi. Teknik direktör Kocaman, son 5 maçtır ilk 11'de forma giyen Caner Erkin'i Ankaragücü maçında yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Stoch'u ilk 11'de oynattı.

Stoch, 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

DIA 5 MAÇ SONRA

Sakatlığı düzelen Dia, Ankaragücü maçında yedek soyundu.

Ligin 7. haftasında Samsunspor maçında sakatlanan Dia, 5 maç sonra 18 kişilik kadroda yer aldı. Fenerbahçe'de Mert Günok, Semih Şentürk, Uğur Boral ve Orhan Şam da yedekler arasında yer alırken, Serdar Kesimal ile tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk, 18 kişilik kadroda yer almadı.

MAÇIN İLK YARI ANLATIMI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

13. dakikada Ankaragücü atağında Aydın Toscalı'nın uzun pasında Fenerbahçe defansının arkasına sarkan Turgut Doğan Şahin, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı yandan auta attı.

18. dakikada Stoch, attığı muhteşem golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Ziegler'in pasıyla topla buluşan Stoch, ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda oldukça sert bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-0.

20. dakikada soldan ceza sahasına giren Stoch'un şutunda kaleciden dönen topa Alex'in vuruşunda da kaleci Özden Öngün'ün müdahalesiyle meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

30. dakikada Ankaragücü ceza sahası önünde topla buluşan Özer Hurmacı'nın sert şutunda, kaleci Özden Öngün'ün uzanarak tokatladığı topu daha sonra savunma uzaklaştırdı.

34. dakikada soldan ceza sahasına giren Stoch'un çıkardığı topu arka direkte Alex müsait durumdaki Özer Hurmacı'nın önüne bırakırken, bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

36. dakikada Stoch'un ceza sahası önünde sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, kaleci Özden Öngün topu güçlükle yumruklayarak uzaklaştırdı.

41. dakikada ceza sahası hemen önünde kazanılan serbest vuruşu Ankaragücü'nde Serdar Özkan kullanırken, bu oyuncunun vuruşunda barajı aşan top üsten az farkla auta çıktı.

42. dakikada Ankaragücü, Murat Duruer'in golüyle skoru 1-1'e getirdi. Serdar Özkan'la başlayan atakta Atilla Aybars Garhan, kendisine gelen topu bekletmeden sol kanattan bindirme yapan Turgut Doğan Şahin'e bıraktı. Soldan ceza sahasına giren bu oyuncunun pasında savunmanın müdahalesine rağmen arka direkte Murat Duruer çizgi üzerinde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

MAÇIN İKİNCİ YARI ANLATIMI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada Ergin Keleş'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Serdar Özkan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

48. dakikada soldan ceza sahasına inen Turgut Doğan Şahin'in vuruşunda kaleci Volkan Demirel, Serdar Özkan'dan önce iki hamlede topu uzaklaştırırken, savunma daha sonra tehlikeyi önledi.

50. dakikada çalımlarla soldan Fenerbahce ceza alanına giren Ergin Keleş'in şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

51. dakikada Cristian, attığı golle Fenerbahçe'yi 2-1 üstünlüğe taşıdı. Soldan ceza sahasına giren Bienvenu'nun çıkardığı pasta, ceza sahası dışından topa oldukça sert vuran Cristian, kaleci Özden Öngün'ün sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

58. dakikada Stoch, kendisinin 2., Fenerbahçe'nin 3. golünü Ankaragücü filelerine gönderdi. Ceza sahası içinde Semih Şentürk'ün topuk pasıyla sol çaprazda topu önünde bulan Stoch, savunmadan sıyrıldıktan sonra şık bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1

61. dakikada Alex'le duvar pası yapan Bienvenu'nun ceza sahası içinde sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, top kaleye paralel olarak az farkla auta çıktı.

81. dakikada sağdan Turgut Doğan Şahin'in ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Ergin Keleş'in kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üstten auta gitti.

83. dakikada Ankaragücü, Ergin Keleş'in golüyle farkı 1'e indirdi. Soldan Özgür Çek'in yaptığı ortada, ceza sahası içinde Ergin Keleş kafayla topu ağlara gönderdi: 3-2

85. dakikada soldan Serdar Özkan'ın yaptığı ortada, ceza sahası içinde müsait durumdaki Hürriyet Gücer'in plase vuruşunda top direğin hemen dibinden auta gitti.

88. dakikada Dia, Fenerbahçe adına farkı yeniden 2'ye çıkardı. Ceza sahası dışından Gökhan Gönül'ün sert şutu istediği gibi olmazken, top arkada Dia'nın önünde kaldı. Dia, ceza sahası içinde sol çaprazdan güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı gole çevirdi: 4-2.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: İlker Meral xxx, Mehmet Cem Hanoğlu xxx, Hakan Yemişken xxx

Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan Gönül xx, Bekir İrtegün xx, Yobo xx, Ziegler xx, Selçuk Şahin xx, Cristian xxx, Özer Hurmacı x (Dk. 46 Semih Şentürk x) Stoch xxx (Dk. 86 Caner Erkin x), Alex xxx (Dk. 68 Dia xx), Bienvenu xx

Ankaragücü: Özden Öngün x, Güven Varol x, Aydın Toscalı xx, İshak Doğan x, Özgür Çek xx, Hürriyet Gücer xx, Serdar Özkan xx, Theo Weeks x, Murat Duruer xx (Dk. 46 Tisdell xx), Turgut Doğan Şahin xx, Atilla Aybars Garhan x (Dk. 46 Ergin Keleş xx)

Goller: Dk. 18 ve Dk. 58 Stoch, Dk. 51 Cristian, Dk. 88 Dia (Fenerbahçe), Dk. 42 Murat Duruer, Dk. 83 Ergin Keleş (Ankaragücü)