BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Fenerbahçe Avrupa’nın en golcüleri arasında

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de rakip filelere gönderdiği 43 gol ile, Avrupa liglerinin en golcü takımları arasında yer aldı. <br/>Avrupa...

Abone ol

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de rakip filelere gönderdiği 43 gol ile, Avrupa liglerinin en golcü takımları arasında yer aldı.
Avrupa liglerinde ilk devrelerin bitimiyle birlikte, takımların ilk yarıda gösterdiği performansların istatistik sıralaması da belli oldu.

OLYMPIAKOS HEM EN GOLCÜ, HEMDE EN AZ GOL YİYEN TAKIM
Avrupa futbol ligleri devre arası tatiline girerken, sezonun ilk yarısının en golcü takımı, rakip filelere 17 maçta 53 gol gönderen Olympiakos oldu. Barcelona, Manchester City, Real Madrid gibi devlerin üst sıralarda bulunduğu listede, 3 golün üzerine çıkmayı başaran Olympiakos ve Moldova temsilcisi Sheriff ilk iki sırada yer aldı. Yunan ekibi Olympiakos’un maç başına attığı gol ortalaması ise 3,11 olarak istatistiklerde kendine yer buldu.

FENERBAHÇE 10. OLDU
Spor Toto Süper Lig’de zirvede yer alan Fenerbahçe, Avrupa’nın en golcü takımları arasına girerken, ligde attığı 43 gol ile sıralamada 10. oldu. Sarı-lacivertliler, ilk devre sonunda maç başına 2,52’lik gol ortalamasıyla da dikkat çekti. Sadece Trabzonspor maçında gol bulamayan Fenerbahçe’de, özellikle forvet oyuncularının formu gol yollarında ki bolluğun en büyük sebebi.

SHERİFF DOLU DİZGİN
Avrupa liglerinin en golcü takım sıralaması istatistiklerinde, Olympiakos’un ardından Moldova Ligi’nde mücadele eden Sheriff, 58 gol atarak kendisine ikinci sırada yer buldu. Maç başına 3,05 gol ortalamasıyla iyi bir istatistik yakalayan Sheriff, Moldova Ligi’nde 19 maçta 16 galibiyet alarak 50 puan topladı.

SALZBURG SÜRPRİZİ
Avusturya Birinci Futbol Ligi’nde mücadele eden Salzburg, 2,9 luk gol ortalamasıyla Avrupa liglerinin en golcü takımlarından biri oldu. Ligde 15 galibiyet alan Salzburg, 46 puanla Avursturya Ligi’nde zirvede yer alıyor.

REAL MADRİD, BARCELONA VE MANCHESTER CİTY, GOL YOLLARINDA RAHAT
Avrupa’nın en golcü takımları arasında İspanya Ligi’nden (La Liga) Barcelona ve Real Madrid, atmış oldukları 49 gol ile istatistiklerde üst sıralardalar. Maç başına 2,88 gol ortalamasıyla oynayan Katalanlar ve Madrid ekibi’nin gol yükünün büyük bir bölümünü, üst düzey form yakalayan forvet oyuncuları çekiyor.
Premier Lig’in şampiyonluk adaylarından Manchester City, rakip filelere attığı 54 gol ile istatisliklerde Avrupa’nın en golcü takımları arasında kendine yer buldu. Özellikle evinde oynadığı maçlarda müthiş bir performans sergileyen City’li futbolcuların maç başına yakaladığı gol istatistikleri de 2,84 olarak göze çarpıyor.
La Liga’da Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid, attığı 46 gol ve maç başına 2,70’lik gol ortalamasıyla Avrupa liglerinin en golcü takımları arasında. Özeliikle Brezilya asıllı İspanyol futbolcu Diego Costa’nın yüksek form grafiği ile gol yollarında sıkıntı çekmeyen Madrid ekibi, La Liga’nın ilk devresini Barcelona’nın ardından 2. sırada tamamladı.
Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Bayern Münich’te, Avrupa’nın en golcü takımları arasında. Bavyera ekibi, Bundesliga’nın ilk devresinde rakip filelere 42 gol atarken, maç başına gol 2,62’lik gol ortalaması tutturdu.

AVRUPA’NIN EN GOLCÜ 10 TAKIMI
Yunanistan - Olympiakos: 3,11
Moldova - Sheriff: 3,05
Avusturya - Salzburg: 2,9
İspanya - Barcelona - Real Madrid: 2,88
İngiltere - Manchester City: 2,84
The New Saints - Galler: 2,77
İspanya - Atletico Madrid: 2,70
Almanya - Bayern Münich: 2,62
Çek Cumhuriyeti - Sparta Prag: 2,56
Türkiye - Fenerbahçe: 2,52
(İHA)