BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Fener ve Cimbom Devler Liginde

Önümüzdeki sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek takımlar belli oldu. Cimbom ve Fener omudumuz olacak.

Abone ol Galatasaray ve Fenerbahçe aldıkları galibiyetle Devler Ligi'ni garantiledi. Sivasspor'un 3 puan önünde yer alan Fenerbahçe, ikili averajda üstün olduğu için matematiksel garantiyi ele geçirdi.

UEFA Kupası ve Intertoto'ya gidecek takımlar ise gelecek hafta belli olacak. 70 puanlı iki takımdan Sivasspor 3., Beşiktaş ise 4. sırada. İki takımın ikili averajları eşit, ancak gol averajında Sivasspor'un ciddi bir üstünlüğü var.

Sivasspor'un averajı +26, Beşiktaş'ınki ise +22. Eğer gelecek hafta Sivasspor Gençlerbirliği'ni yener ve Beşiktaş Manisaspor karşısında çok farklı bir galibiyet almazsa Sivasspor UEFA Kupası'na, Beşiktaş ise Intertoto'ya gidecek. Ancak Sivasspor puan kaybeder ve Beşiktaş puan olarak Sivasspor'un üzerine çıkarsa siyah beyazlılar UEFA Kupası'na, Sivasspor ise Intertoto'ya gidecek.

Ancak Beşiktaş UEFA vizesini averaj yüzünden kaybederse burada kendi kendini yakmış olacak. Çünkü siyah beyazlılar Sivasspor'u deplasmanda 2-0 yenmek üzereyken son dakikada gol yemiş ve maç 2-1 sona ermişti. İlk maçı da Sivasspor 2-1 kazandığı için ikili averaj eşitlenmişti. Eğer Beşiktaş o golü yemeseydi şimdi aynı puanda olduğu Sivasspor'u geride bırakacaktı.