BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.418,58
HABER /  GÜNCEL

Memur ve emekli zam bekliyor

Enflasyondaki yükseliş kamu çalışanları ile emeklileri zam beklentisine itti.

Abone ol

Yüksek çıkan enflasyon, kamu çalışanları ve emeklilerin zam taleplerini daha gür bir sesle dile getirmelerine neden oldu; 'fark' beklentisi arttı.

Enflasyonun tüketici fiyatlarında yıllık yüzde 9.66'ya ulaşması, kamu çalışanları ve emeklileri harekete geçirdi. Kamu- Sen ve BASK, enflasyon hedefindeki sapmadan en fazla kamu çalışanlarının etkilendiğini savunurken; Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) geçen 4 ayda en düşük işçi emeklisi aylığındaki kaybın 62 YTL olduğunu kaydetti.

'İKİNCİ AYDA TÜKENDİ'

Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, son 3 yıldır enflasyon hedeflerinin tutmadığına dikkat çekilerek, "Enflasyon hedefi yüzde 4-5 arasında belirlenirken, bir türlü yüzde 8-9'un altına indirilemedi'' görüşüne yer verildi. Kamu-Sen açıklamasında, "Yetkililer Ocak 2008'den başlamak üzere yüzde 6 yıllık enflasyon farkını gecikmeksizin yansıtmalıdır" denildi. BASK Genel Başkanı Resul Akay da, "Memur maaşlarına, asgari ücrete, emekli, dul ve yetim maaşlarına gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılmalıdır" derken; TİED yetkilileri, emeklilere yılın ilk 6 ayı için verilen yüzde 2'lik zammın ikinci ayda tükendiğini, 4 aylık enflasyonun ise yüzde 4.82 seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti.

'AYLIKLAR REVİZE EDİLSİN'

TİED Başkanı Kazım Ergün, kayıpların en kısa sürede ortadan kaldırılması ve emekli aylıklarının revize edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Eğer bu da yapılamıyorsa, geçmişte olduğu gibi 'eşel-mobil sistemi'ne dönülmesini ve aylık enflasyon oranları kadar zamların aylıklarımıza yansıtılmasını istiyoruz."