BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fener Tuncay'ı alacak ama şartı var!

Aziz Yıldırım, Kocaman'ın istemesi halinde Tuncay'ı alabileceklerini söyledi

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istemesi halinde eski futbolcuları Tuncay Şanlı'yı alabileceklerini söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Lig TV'ye konuk oldu. Şekip Mosturoğlu ile programa katılan Yıldırım, Sinan Engin ve Melih Şendil'in sorularını yanıtladı.

"Emenike'nin Fenerbahçe maçında oynatılmamasında sizin bir parmağınız var mıydı?" sorusuyla söze başlayan Aziz Yıldırım, "Biz söyledik o oynamadı! Olur mu böyle bir şey? Bu kadar yanlış bir düşünce olabilir mi? Niang aynı yerden sakatlandı 3 hafta oynayamadı. Her türlü tedavisini yaptık. Ne var dedik "bir şey yok" dediler ama 3 hafta oynayamadı" dedi.

"SELÇUK 'G.SARAY'A SÖZ VERDİM' DEDİ"

Yobo'yu göndermek istemediğini belirten Yıldırım, "Hoca ile Güiza hakkında oturup konuşamadık ama daha önce verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Yobo'yu almaya çalışacağız. İyi bir stopere ihtiyacımız var. O oyuncu da Yobo'dur; ama ondan daha iyisini de alabiliriz."

Selçuk İnan hakkında ise, "Selçuk ile ilgilenmiştik sezon ortasında. Hatta bize "Selçuk'la mukavele yapalım" dediler. Ben "Hayır Trabzon ile şampiyonluk yarışı veriyoruz, etik olmaz. Sezon bitince konuşuruz" dedim. Sonra kendisi Galatasaray'a söz verdiğini söyledi ve oraya gitti. Hayırlı olsun." dedi.

Emenike transferi öncesi G.Saray'ın da aynı futbolcuya talip olması hakkında, "Galatasaray'ın Emenike transferine müdahil olduğu duyumunu aldık; ama fazlasını bilmiyorum" dedi.

"ALEX KONUSUNDA HATALI OLDUĞUNU SÖYLEDİM"

"Oyuncular da kazanmanın hem bize hem onlara faydası olacağı düşüncesini kavrayınca her şey halloldu. Bütün camianın ve taraftarların da bu takıma inanarak destek vermesiyle şampiyonluk yaşadık."

"Aykut Kocaman geçmişte iyi ya da kötü bazı tecrübeler edinmiş bir teknik adam. Bize geldiğinde bazı hataları oldu ama yaptığı hataları kabul etti. Bunu yapmak bir erdemdir. Alex konusunda hatalı olduğunu söyledim. Onu bu takımdan ayırmanın yanlış olacağını ifade ettim. Bunu sadece Aykut hocaya değil herkese söyledim. Ama o da zaman içinde bunu aştı. Birbirlerini tanıdılar ve o sorun sona erdi"

"BURSASPOR KAZANINCA LİG TEMİZ OLDU"

"Birinci devrenin sonunda biz şampiyon olucaz dedim. İyi çalışırlarsa birlik sağlarlarsa oluruz diyordum. Trabzon'un ilk devre gibi iyi devam edeceğini düşünmüyordum. Kapasiteyi yüzde 50 arttırırsak şampiyon oluruz diyordum ve oldu. Müthiş bir mücadele oldu. Trabzon'u da tebrik ediyorum"

"Geçen sene Türkiye Kupası'nı Trabzon'a karşı kaybettik. Ve biz yönetici arkadaşlarımızla Trabzonlu oyuncuları tek tek kutladık, tek kelime söylemedik. Ligde içerde 1-1 berabere kaldık. Maçtan sonra stadımız yandı ama Trabzon'a tek kelime söylemedik. Halbuki ondan önce hem siyasiler ligin temiz olmadığını ligin başka yollara gittiğini ifade ettiler; ama Bursa şampiyon olduğunda kimse tek kelime etmedi. Lig temiz oldu. Sayın Başbakan Alex'i örnek gösterdiği için onunla randevu istedik. Ve gidip kendisine teşekkür ettik. Türkiye'de olay oldu. Benden sonra tüm kulüp başkanları gitti ama hiç bir şey olmadı. Biz bir spor kulübüyüz. Siyasetle ilgimiz yok. Kimse bunu oralara çekmesin" dedi.
"Ünal Aysal beni aradı kutladı. Ben de onu seçildikten sonra arayıp kutladım. Bütün Anadolu kulüplerinin başkanları aradı genellikle. Hepsine teşekkür ederim. Fenerbahçe'yi 18 takımdan ayıramazsınız. Fenerbahçe'nin ayrışması olmaz. Galatasaray ve Beşiktaş'ın yukarda olması bizi de yukarı çeker. Onların düşüşte olması bizi de aşağıya düşürür. Bu birbirine bağlı şeylerdir" dedi.

"TÜRK FUTBOLU KÖTÜ YÖNETİLMİYOR"

"Türk futbolu kötü yönetilmiyor işte bak Fenerbahçe şampiyon oldu. (gülüyor) Ben federasyondan hiçkimseye karışmadım ilgilenmedim bile. Bir tanesi çıkıpta bunun aksini söylesin. Federasyona karşı bir sürü dava kaybettik. 10 senedir aynı şeyler söyleniyor. Ama bende anlamıyorum bunlar nereden çıkıyor. Seçimlerin sonrasında kulüpler birliği toplantısı yapılacak ondan sonra ne gerekirse söylenir. Benim burada bir şey söylemem yanlış olur. Sonra yine federasyona kurye gönderiyor derler."

"Aykut Hoca'nın dünyanın en büyüğü fenerbahçe sözüne karşı; "Doğru söylüyor. Herkese yeri büyüktür ama bizim büyüklüğümüz çok farklı. Sporun her dalında varız. Biraz Fenerbahçe'ye karşı olma düşüncesi oradan kaynaklanıyor. Hangi branşa bakarsan bak hep Fenerbahçe ismini görüyorsun. Bu yüzden tepkiler almanız doğal. Eskiden altyapı yoktu. Şimdi tesisleri görüyorsunuz."

"ARSHAVIN İLE İLGİLENMİYORUZ"

"Arshavin ile ilgili haberler gerçek değil. Geldiğimiz noktada herkes Avrupa'yı istiyor ve biz buna hazırız. Galatasaray hazır olamdığı için o şampiyonluklarını değerlendiremedi. Ben tesadüf lafını o başarıya kendilerini hazırlayamadıkları için söyledim Ama Türkiye'de herkes bu alfları kavga anlamında kullandığı için ortalığı karştırdılar. Bizler iyi oyuncular getirdik. Avrupa'da belli mesafeler aldık. Avrupa'da artık bizimde adımız var bu demekki hazır hale gelmişiz. Bu atlamayı yapıcaz. Bunu da iyi takım oluşturarak yapacağız."

"ALEX'İ 10 MİLYON EUROYA ALAMAZSINIZ"

"Alex'in ayrılıp ayrılmayacağı kararını Aykut hocaya sormadan karar veremem. Alex gibi bir oyuncuyu 10 milyon euro'ya bulamazsın. Başkanlık hayatım boyunca en anlamlı şampiyonluk bu oldu. 2 tane son dakikada kaçırdığımız şampiyonluk var. Herkes biz bir noktaya geldiğimizde karalamaya başlıyor. Ben 2006 incelensin dedim niye kimse tek kelime etmedi? Federasyon incelemedi bile. Sadri Şener geçen yıl Olimpiyat'ta bir espri yaptı herkes "son maç Trabzon Fener'e yatacak" dedi al berabere kaldık ne oldu? "

FATİH TERİM VE GALATASARAY

"Fatih Terim'in gelmesi avantaj da olabilir, dezavantajda. Yeni bir takım kuracaklar bu kolay değil. Ama bizim oturmuş bir kadromuz var. Biz bu omurgaya takviyeler yapıyoruz bu nedenle avantajlı gözüküyor. Ancak mücadele etmezsek yine başaramayız. Bizim tek bir handikapımız var. Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz bu nedenle ligi aksatmamamız gerekiyor."

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "ŞİKE YAPTIMIZI DÜŞÜNEN..."

"Bizim herhangi bir maçta şike yaptığımızı düşünen varsa adliyeye gidersin davanı açarsın. Bir konu hakkında bilgisi olan varsa gitsin adliyeye. Televizyona çıkıp konuşmak yerine oraya gidip başvurusunu yapsın. Kurumsal olarak baktığımızda bizim akvga ettiğimiz bir medya kuruluşu yok. Maalesef yalan haberler hakkında açtığımız yüzlerce dava var ve bunlar bizi üzüyor"

AZİZ YILDIRIM AÇIKLADI

"Bizim takımda da 3-4 kişilik oyunu götürecek oyuncular bir de alternatif oyuncular lazım. Sakatların yerine oynayacak bir kaç yıl sonra devreye girecek. Mustafa Pektemek, Orhan Şam listede var görüşmeler sürüyor. Yalnız onlar değil Sezer var Eskişehir'den, Kayseri’den Serdal Kesimal var."

"Geçen sene Ankaragücü idarecileri dedi ki Fenerbahçe bizim oyunculara şike yaptırıyor. Mahkemeye gidicez dediler hiç bir şey çıkmadı. bu sene de Emre için bazı şeyler söylend. hatta vekili bile bu işlere alet ettiler. Biz mahkmeye gittik ve suç duyurusunda bulunduk. Federasyonunda bu konularda atılımlar yapmasını bekliyoruz. bunu söyleyenin yanına kalmasını istemiyoruz. Ve bunlar zaman içerisinde temizlenecek.

Topuk yaylası 1 Temmuz'da faaliyete geçecek. Takım ilk kampı orada yapacak. Sonra da Avrupa'ya giderek bir turnuvaya katılacak. Topuk yaylasında oradaki ufak takımlarla maç yapıcaz. Arena'yı Eylül ayında Voleybol maçları başladığında açacağız. Oranın arsası Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ait. İlk başta kiraydı. Sonradan Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker Grubu birlikte üzerimize aldık.

"SEMİH BİZİM ŞARTLARIMIZI KABUL EDERSE"

Semih ile görüşüyoruz. Eğer bizim şartlarımıza gelmeyi kabul ederse Semih'in kalmasını isteriz. Bu tekliflerde hiçbir zaman geçmişte aldıklarından aşağıya almayacaklar. Arda ile bir ilgimiz olamaz. Geçmişte teklifimi yaptım ve Adnan Polat olamaz dedi. Böylece defter kapandı.

FENERBAHÇE - GALATASARAY FİNALİ

"Görüntüye bakılırsa Fenerbahçe Galatasaray" baskette final oynasyacak gibi gözüküyor. Baskette Fenerbahçe Ülker olarak iddialıyız. Son 3 yılın şampiyonuzu. Geçen sene Euro League'de başarılı maçlar oynadık ama sakatlıklardan dolayı yukarıya çıkamadık. Seneye Türkiye'deki Final-four'a katılmak için güçlü bir kadro kuracağız. Benim tahminin önümüzdeki yıld Final-Four'u zorlayacak bir kadromuz olacak"

"OĞUZ SARVAN TELEFONUMU KORKUDAN AÇMADI"

Ben, Oğuz Sarvan'ı istemiyorum ama istemiyorum dersem yanlış olur. Ben Oğuz Sarvan'ı tanımıyorum. Bir kez aradım telefona çıkmadı. Teşekkür etmek için aradım telefonumu açmadı korkudan. Benim onunla ilgili işini iyi yapar kötü yapar yorumu yapamam. Bu bir ekip işi. Ancak atamalarda hata olduğu ortada. Bunu kim yapıyor nasıl yapıyor hiç bilmiyorum, sormadım da.

Fenerbahçe'nin lehine 1 hata varsa 10 tane aleyhine hata yapılıyor. Antep maçı, Bursa maçı ortada. İkisi de çok önemli maçtı. Bursa maçında 2 puan kaybetmesek belki bu kadar stres yaşamayacaktık.

BOBO VE TUNCAY ŞANLI

Yıldırım, transferle ilgili önemli soruları yanıtlamaya devam etti. Bobo ve Tuncay Şanlı konusunda net konuştu: "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaşlı Bobo ve Tuncay Şanlı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Bobo'yla ilgilennmiyoruz. Aykut Hoca, Tuncay'ı istiyorum derse alırız. Geçmişte istedi ancak bu sene bir şey demedi. Ben önceden aradım ama İngiltere'de kalmak istediğini söyledi. Aykut hoca yine isterse düşünürüz. Ama 35 yaşında gelirim derse almam. (gülüyor)

Zor günler geçiririrdik. Belki yeni kararlarda alabilirdik ama hiç bir zaman şampiyon olamayacağız diye düşünmedik. Aykut Hoca ile ilgili soruyorsanız devam edecektik. Sürekli Aykut'un gideceğini söyleyen bazı gazetecilere "yer kubbe ile gök kubbe bir araya gelse Aykut Hoca devam edecek, sizi uyarıyorum" dedim."