BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  SPOR

Fener son dakika golüyle güldü

Deplasmanda Antalyaspor'a konuk olan Fenerbahçe galibiyet serisini 7'ye çıkarttıİşte Antalya'daki dişe diş maçtan dakika dakika notlar...

Abone ol

Tukcell Süper Lig'de sezona fırtına gibi giren ve oynadığı 6 karşılaşmayı kazanarak müthiş bir seri yakalayan Fenerbahçe, direkleri dövdüğü Antalyaspor deplasmanında son dakikada Semih'le bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılmayı bildi...

Sarı-lacivertli ekip bu sonuçla galibiyet serisini 7 yaparak puanını 21 yaptı... Antalyaspor ise sahasında aldığı bu mağlubiyetle 6 puanda kaldı...

Stat: Atatürk
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy

Antalyaspor: Polat, Yalçın, Batak, Ertuğrul, Orhan, Kerim (Dk. 12 Hakan Özmert), Jedinak, Sedat, Ali Zitouni, Veysel, Necati.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Wederson, Cristian, Kazım, Mehmet Topuz, Dos Santos, Alex, Guiza

Goller: Dk. 10 Kazım (Fenerbahçe), Dk. 21 Ali Zitouni (Antalyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Kazım, Dk. 33 Bilica, Dk. 38 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 33 Yalçın (Antalyaspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

[PAGE]



9. dakikada Fenerbahçe'den Alex, Antalyaspor ceza alanının sağ köşesinden topa sert vurdu. Top kaleci Polat'ta kaldı.

10. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Bu dakikada Alex'in ara pasını iyi takip eden Kazım, Antalyaspor ceza alanının sağından topu kaleci Polat'ın solundan Antalyaspor kalesine gönderdi: 0-1

12. dakikada Antalyaspor'da sakatlanan Kerim'in yerine Hakan Özmert oyuna girdi.

17. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Guiza topu Antalyaspor ceza alanına gönderdi. Bilica'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

21. dakikada Antalyaspor beraberliği sağladı. Bu dakikada, Antalyaspor'dan Jedinak'ın sağ taraftan uzun pasını iyi takip eden Ali Zitouni, Fenerbahçe ceza alanında uçarak topa kafayla vurdu. Top Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın solundan filelere gitti: 1-1.

24. dakikada Fenerbahçe'den Kazım, Antalyaspor'dan 3 oyuncuyu geçerek Antalyaspor cezaalanına girdi ve cezaalanının sağ köşesinden topa çok sert vurdu. Top Antalyaspor kalesinin çatal olarak tabir edilen iki direğin birleştiği noktaya çarparak geri döndü. Dönen topu Antalyaspor defansı uzaklaştırdı.

33. dakikada Antalyaspor'dan Yalçın ve Fenerbahçe'den Bilica, 38. dakikada da Fenerbahçe'den Gökhan sarı kart gördü.

40. dakikada Fenerbahçe'den Alex, Antalyaspor defansından sıyrılarak cezaalanı içine girdi ve topa dönerek vurdu. Top kaleci Polat'ta kaldı.

44. dakikada Mehmet Topuz, Antalyaspor ceza alanının dışından çok sert bir şut attı. Top, Antalyaspor kalesinin üst direğinden geri döndü.

Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

[PAGE]
55. dakikada Alex'in uzun ve şık pasında Antalyaspor defansı topta kontrapiyede kaldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Guiza mutlak gol pozizyonunu değerlendiremedi.

64. dakikada Uğur Boral'ın ara pasında ceza sahası içerisine yönelen Alex, yerden sert vurdu. Top kale direğini sıyırarak auta çıktı.

78. dakikada Alex'in ara pasında ceza sahasına yönelen Guiza, kaleci Polat ile karşı karşıya kaldı. Uygun durumdaki topu Guiza değerlendiremedi.

82. dakikada Fenerbahçe'nin son dakikalarda yüklenmesi sonucu Antalya ceza sahası içerisinde karambolde topla buluşan Bilica'nın dönerek yerden vuruşu direkte patladı.

84. dakikada Cristian'ın 30 metreden sert vuruşunu kaleci Polat, aynı güzellikle kurtararak topu oyun alanında tuttu.

88. dakikada Antalyaspor'un geliştirdiği kontra atakta topu Ali Zitouni, Veysel'e ortaladı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Veysel'in vuruşunu kaleci Volkan zor bir şekilde kurtardı.

90. dakikada Guiza bomboş bir pozisyonda aldığı topu ceza alanına kadar sürdü. Bu pozisyonda İspanyol futbolcu meşin yuvarlağı, müsait durumdaki Semih'e aktardı; bu futbolcuda topu boş kaleye attı: 1 - 2.

Karşılaşma 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe 7'de 7 yaparak puanını 21'e çıkardı.