BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  SPOR

Fener bu dedeyi istiyor

Zico rotasını yeni bir takıma çevirdi. Başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi ile Mahmut Uslu ise yeni hoca ile görüşmeye gitti.

Abone ol

Brezilyalı teknik adam Arthur Zico ile yollarını ayırma noktasına gelen Fenerbahçe Kulübü, İspanya Milli Takımı’nın teknik direktörü Luis Aragones’e yöneldi. Zico'nun ise Manchester City ile birkaç güne kadar anlaşmaya varacağı öne sürüldü.

“Zico ile devam etmezsek, B ve C planımız hazır” diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 70 yaşındaki İspanyol teknik adam Luis Aragones ile anlaşmaya çok yakın olduğu öğrenildi. İspanya’da Aragones’e yakın çevreler, Fenerbahçe ile deneyimli teknik adam arasındaki anlaşmanın an meselesi olduğunu söylediler.

İKİ YÖNETİCİ İSPANYA'DA

Bu arada Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ile başkan Aziz Yıldırım’ın kardeşi Ali Yıldırım, TSİ 17.30’da İstanbul’dan Madrid’e gittiler.

Teknik direktörlük kariyerine 1974 yılında Atletico Madrid takımında başlayan Aragones, İspanya’da Barcelona, Sevilla ve Valencia gibi önemli kulüpleri çalıştırdı.

ATLETİCO MADRİD'İ UÇURMUŞTU

Son 4 yıldır İspanya Milli Takımı’nın başında bulunun deneyimli teknik adam, EURO 2008’de de İspanya ile şampiyonluk kovalayacak.

Aragones, Atletico Madrid’in teknik direktörlüğünü yaptığı 1977 yılında İspanya La Liga’da şampiyonluğa ulaşırken, 1976,1985 ve 1992 yıllarında da İspanya Kral Kupası’nı kazandı.

Atletico Madrid’i 1974 yılında Kıtalararası Kupa şampiyonluğuna taşıyan tecrübeli teknik direktör, takımının 1985 yılında İspanya Süper Kupası’nı müzesine götürmesini sağladı.

Başkent ekibinden ayrıldıktan sonra Barcelona’nın teknik direktörlüğüne getirilen Aragones, Katalan ekibi ile 1988 yılında İspanya Kral Kupası’nda mutlu sona ulaştı.

ZİCO MANCHESTER CİTY'YE

Zico'nun ise yeni takımının belli olduğu söyleniyor. Brezilyalı spor gazetesi Globoesporte, Fenerbahçe teknik direktörü Zico`nun Manchester City ile anlaşmak üzere olduğunu yazdı.

Gazete, Manchester City teknik gözlemcisine dayandırdığı haberinde, Artur Zico`nun Fenerbahçe ile kontrat yenilemeyeceğini ve Manchester City ile görüşmeler yaptığını sayfalarına taşıdı.

Haberde Botafogo eski teknik direktörü ve İngiliz kulubü teknik gözlemcisi Carlos Roberto, Brezilyalı teknik adamın Fenerbahçe ile iplerini tamamen kopardığını vurguladı.

Roberto, "Zico`yla konuştum ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini sordum. Onun da rızasını alarak ismini Manchester City`ye sundum. Kulüp yöneticileri teklifimi olumlu karşıladılar ve şu anda konuyu enine boyuna incelemekteler. Sanırım birkaç gün için kararlarını verirler. Büyük ihtimalle de Zico Manchester City yeni teknik adamı olacaktır