BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Feministlere inat Erdoğan'ı alkışladılar

Feministler Başbakan Erdoğan'ı pankart açarak protesto etti. Salondaki kadınlar da Başbakan'a alkışlarla destek çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Feminist Kollektif mensubu 10 kişilik bir kadın grubu tarafından protesto edildi. Buna tepki gösteren kadınlar da Erdoğan'ı yaklaşık bir buçuk dakika süre alkışlayarak destek verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan konuşurken salondaki bir grup kadın ellerinde , "Erkeklerin sevgisi hergün 3 kadını öldürüyor", "Eşit değilsiniz dendikçe daha çok öldürülüyoruz" yazılı kartonlar açtı.

Kadınlar, salondaki polisler ve Başbakan Erdoğan'ın korumalarının uyarıları üzerine dövizleri indirdi ve polis eşliğinde salondan dışarı çıkarıldı.

"TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR"

Bu olayın ardından salonda bulunanlar, Erdoğan'ı uzun süre alkışlayarak, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganı attı.

Kadınlar Erdoğan'ı alkışlarken, biryandan da "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

"HAKLARINIZ İÇİN MÜCADELE EDİN"

"Siyasetten yerel yönetimlere, iş dünyasından eğitime, kültürden spora kadar her alanda daha çok hanım kardeşimizi, daha çok başarılı bayanı görmek bizi memnun eder. Ama bunların yeterli olmadığını bizler de biliyoruz. Hakkın verilmesini beklemeyin, haklarınızı elde etmek için mücadele edin.''

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL"

''Hak ve özgürlükler, temel insani ihtiyaçlar, belli bir kesimin imtiyazı gibi, belli bir kesimin hayali gibi değerlendirilemez.''

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU

''Bizim bu mücadelemize rağmen, hem de çağdaşlık adına, hem de modernlik adına, hem de bazen bizzat kadınlar tarafından genç kızların giyim şekline bakarak okullardan uzaklaştırılması ne eşitlikle, ne insaniyetle, ne de vicdanla bağdaşmaz.''