BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,21
ALTIN 2.444,08
HABER /  SPOR

Federasyon zehir zemberek

Futbol Federasyonu zehir gibi. Hedefte bir gazete var. İşte krtik karşılaşmaya 24 saat kala federasyonun tepkisi...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu, Hürriyet'i yalanladı. Başkan Doğan ile Terim arasında tartışma yaşandığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada "Asıl acı olan bunu 60 yıllık bir gazetenin yapmasıdır" denildi.

Türkiye Futbol Fedarasyonu kritik karşılaşmaya kısa bir süre kala Hürrriyet tarafından ortaya atılan Terim ile Doğan kavgalılar haberlerine sert tepki gösterdi. 

Federasyon tarafından yapılan açıklamada , yönetim kurulunun göreve geldiğinden bu yana Riva'da tek bir yönetim kurulu toplantısı yaptığı belirtildi.

Toplantıda, haberde belirtilenin aksine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in bulunmadığı kaydedilerek, "Kaldı ki Başkan Hasan Doğan, tesislerden sorumlu yönetici Servet Yardımcı ve Fatih Terim'in Riva Tesisleri ile ilgili yaptığı üçlü toplantı da belirtilenin aksine çok verimli geçmiş ve olumlu sonuçlar doğurmuştur.Hem TFF Yönetim Kurulu hem de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Riva'daki tesislerin dünya çapında olması ve Türkiye'ye yakışır biçimde olması için yoğun çaba sarf etmektedir." denildi.

Açıklamada, 60 yıllık marka olan bir gazetenin, hayal mahsulü diyaloglar ve buna bağlı polemikler yaratarak habercilik yapmaya çalıştığı belirtildi.

Hürriyet'in kavga iddiası
Hürriyet'in "İşte gizlenen kavga" başlığıyla sunduğu haber, yaklaşık bir ay önce yaşanan bir olayı anlatıyor.

İddialara göre Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Riva'da yapılacak tesisler için İstanbul'da bir araya gelir.

Toplantıya Fatih Terim'de çağrılır...

Erman Toroğlu'nun da "sonun başlangıcı olarak" yorumladığı bu buluşmada Terim, Riva'daki tesisler için düşündüklerini anlatır ve olmasını istediği şeyleri birer birer sayar. Habere göre asıl kıyamette işte bundan sonra kopar...

Terim'in istedikleri karşısında biraz duraksayan Hasan Doğan, Terim'in beklemediği bir cevap vererek, istenilen tesis maliyetlerinin çok yüksek olduğu ve federasyonun şu anda böyle bir mali yükün altından kalkamayacağını söyler.

Doğan'ın bu sözleri Terim'i sinirlendirir. Salonda buz gibi bir hava esmesine neden olan bu olay sonrası terim ummadıkları bir tepki göstererek, kapıyı çekip çıkar.