BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  EKONOMİ

FED'den flaş faiz oranı kararı!

Fed yetkilileri faizleri artırmama kararını ortak aldıklarını belirtti. Bu şekilde faiz oranları 0,25-0,50 bandında sabit bırakıldı.

Abone ol

ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Fed, faizleri sabit tutma kararı aldı. İki gün süren faiz toplantısı sonrasında yapılan ilk açıklamalar faizlerin yavaş bir hızla artırılacağına işaret etti. Fed yetkilileri faizleri artırmama kararını ortak aldıklarını belirtti. Bu şekilde faiz oranları 0,25-0,50 bandında sabit bırakıldı. 

ABD Merkez Bankası, Aralık ayındaki toplantıda yaklaşık on yılın ardından ilk kez faizleri artırma kararı alarak tarihi bir adım atmıştı.

Uzmanlar, Fed’in bu yıl dört kere faiz artırmasını bekliyor. Ancak özellikle Çin ekonomisine yönelik endişelerin Fed’in hızını keseceğine işaret ediliyor.

Çin, geçen yıl yüzde 6,9 büyümeyle son 25 yılın en kötü büyüme performansına imza atmış ve yatırımcıların Çin’deki büyümenin yavaşlamasının dünyanın en büyük ikinci ülkesinde işlerin kötüye gitmesinden endişe etmesine neden olmuştu.

FED'İN SİNYALLERİ KRİTİK

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık'ta yaklaşık 10 yıl aradan sonra yaptığı ilk faiz artırımının ardından gelen bu kararlar özellikle gelişmekte olan piyasaların seyri için önemli olarak kabul ediliyor.

MART'TA FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ AZALDI

Fed'in Mart ayında faizleri artıracağına dair beklentiler şimdiden azalmaya başlarken, Reuters anketine katılan ekonomistler daha önce 2016 yılı için dört faiz artışı beklerken, bu beklentiler şimdi üçe düştü. Fed yetkilileri, Mart ayında olası bir faiz artışı seçenek dışı bırakmadıklarını belirtti.