BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  EKONOMİ

Açıklama geldi şirketin hisseleri uçtu!

Akın Tekstil'in Bakırköy Osmaniye'deki arazisinin satışına ilişkin prosedürde sona gelinmesi, şirketin borsada işlem gören hisselerini uçuşa geçirdi.

Abone ol

Türkiye'nin en köklü tekstil firmalarından Akın Tekstil'in Bakırköy Osmaniye'deki arazisinin satışına ilişkin prosedürde sona gelindi. 51,3 dönümlük alan İBB tarafından kamulaştırılacak. Konu ile ilgili şirketten borsaya açıklama yapıldı. Açıklama sonrası şirketin hissesi yüzde 20'ye yakın değerlendi.

Yüzde 28 hissesi Borsa İstanbul'da işlem gören Akın Tekstil 1956 yılından bu yana üretim yapıyor. Şirketin en önemli üretim üssü ise Bakırköy Osmaniye'deki fabrikasıydı. Giderek şehir içinde kalan fabrikada 4 yıl önce yangın çıktı.Yangın sonrası fabrika üretimi başka bir yere kaydırıldı. Anılan arazinin değerlendirilmesi için çalışmalara başlandı. Gelinen aşama ise Akın Tekstil tarafından borsaya bildirildi.

Şirketten yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Kamulaştırma Müdürlüğü tarafından şirketimize gönderilen 27.01.2016 tarihli yazı ile Şirketimizin maliki bulunduğu Bakırköy, Osmaniye Mahallesinde kain tapunun, 71 pafta,192 ada, 26 parsel sayılarında kayıtlı 51.383 m2 alanlı taşınmazın tamamının pazarlık sureti ile (uzlaşma ile ) bedelinde anlaşılarak satın alınmasının düşünüldüğü ve 15 gün içinde Kamulaştırma Müdürlüğüne müracaat edilmesinin istenilmiştir. Gerekli müracaatların yapılmasından sonraki gelişmeler ayrıca duyurulacaktır."

Akın Tekstil tarafından yapılan açıklama sonrası şirket hissesinde sert bir yükseliş yaşandı. Yüzde 20'ye yakın değerlenen hisse 6,37 liradan 7,78 liraya çıktı.