BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,68
ALTIN 2.394,45
HABER /  EKONOMİ

Fed'den BofA'ya 30 gün süre

Sermaye seviyelerinin yanlış hesaplanmasının ardından BofA yeni sermaye planını şekillendirmeye çalışıyor.

Abone ol

Bank of America CEO'su Brian T. Moynihan geçtiğimiz ay şirketin finansal krizden bu yana ilk temettü artırımı için gerekli adımları attı. Moynihan şimdiyse bankanın sermaye seviyelerinin yanlış hesaplandığının açıklanmasının ardından baskı altında.

Fed sermaye planının yeniden sunulması için BofA'ya 30 gün süre verdi. 4 milyar dolar tutarındaki hisse geri alım ve temettü artırım planları askıya alındı.

Öne çıkan ihtimallerden biri hisse geri alımı için 4 milyar dolarlık bir bütçenin ayrılması. Bu hamle North Carolina merkezli Charlotte'ın temettü miktarını hisse başına 5 sent artırma talebini yeniden sunmasına imkan sağlayabilir.

Moynihan'ın Fed'in onayını kazanacak sermaye planını şekillendirmek için bir ay süresi var. Mart ayında onaylanan plan Moynihan ve bankası için sembolik bir zafer olarak nitelendirilmişti.

Finger Interests'ten Jonathan Finger'a göre yapılan hata BofA için bir geri adım niteliğinde olmakla birlikte, yönetimde güvenilirlik konusunda da soru işaretleri uyandırıyor. Finger, bankanın 900.000 hissesine sahip ve Moynihan'ın temettü artırımında başarılı olamaması halinde yıllık 144 bin dolar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.