BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Fedakar babanın gittiği yol

Fedakar baba engelli kızını okula götürmek için her gün 3 kilometre yol kat ediyor.

Abone ol

Muğla'nın Milas ilçesinde fedakar baba bedensel engelli ve tekerlekli sandalye kullanan kızını okula götürmek için her gün 3 kilometre yol kat ediyor Baba İsmail Macar kızının doğum esnasında geçirdiği beyin felci yüzünden doğuştan engelli olduğunu söyledi. Yaşadıkları Güneş Mahallesi'nden kızının eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okuluna birlikte gittiklerini belirten İsmail Macar, tek amacının kızının iyileşmesi ve eğitimine devam edebilmesi olduğunu, söyledi.

Tekerlekli sandalye yardımı ile yaşamını sürdüren kızı Dilek'i her gün okula bıraktığını ve ders bitiminde ise okulundan aldığını ifade eden Macar, şunları söyledi: ''Kızım doğduğu günden beri ayaklarını kullanamıyor. Ben elimden geldiği kadar kızımın okuması için çaba sarf ediyorum. Maddi durumumuz çok iyi değil. Zaten kızım sürekli tedavi görüyor. Bu nedenden dolayı bazen zorlandığımız zamanlar oluyor.

En büyük isteğim kızımın iyileşmesinden sonra eğitimine devam ederek başarılı olması. Ben kızımı her gün 3 kilometre taşımaktan hiç rahatsız olmuyorum. Kızım benim her şeyim.'' Babası tarafından her gün okula götürülen 13 yaşındaki Dilek Macar ise, ''Babamı çok seviyorum. Onun sayesinde okuluma devam ediyorum ama ilerleyen zamanlarda tedavim bittiğinde kendi başıma okuluma giderek başarılı olacağım ve babamın emeklerini boşa çıkarmayacağım. Okulda en büyük yardımcım arkadaşlarım ve öğretmenlerim. Onların da desteği olmasa okuyamazdım'' dedi.