BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.476,28
HABER /  GÜNCEL

FBI'dan özel davet! FETÖ için ABD'ye ekip gitti..

Türkiye'de FETÖ soruşturmalarını yürüten emniyet birimlerinden oluşturulan beş kişilik polis ekibinin Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) davetlisi olarak ABD'ye gittiği ortaya çıktı

Abone ol

Reza Zarrab/Hakan Atilla davası, Fetullah Gülen başta olmak üzere FETÖ mensuplarının iade edilmemesi ile ilgili krizin sürdüğü günlerde Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) Türkiye'ye özel bir davet geldi. Davet üzerine Türkiye'de FETÖ soruşturmalarını yürüten emniyet birimlerinden oluşturulan beş kişilik polis ekibi ABD'ye gitti.
 
BAKAN SOYLU ONAY VERDİ: FBI'ın daveti, gergin devam eden iki ülke ilişkilerine karşılık 'yumuşama adımı' olarak değerlendirildi. Bu davet üzerine, FBI'ın Türkiye'de iş birliği yaptığı ve görev olarak karşılığı konumundaki Türk Emniyeti'nden oluşturulan özel bir ekip, geçen hafta sonu ABD'ye gitti. Ziyaretle ilgili İçişileri Bakanı Soylu'nun da onay verdiği öğrenildi.

HEYETTE KİMLER VAR?: ABD'ye giden özel ekipteki polislerin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde görev yaptıkları öğrenildi. 

BİR HAFTA KALACAKLAR: FBI'ın Ankara'daki irtibat görevlisi tarafından organize edilen ziyaretin, gergin diplomatik ilişkilere rağmen, iş birliğinin devamını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Bir hafta olarak planlanan ziyaret sırasında Washington'daki FBI merkezinde de görüşmeler yapacağı belirtildi.