BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'nin kaderi G.Saray'ın elinde!

Şike kararını verecek olan Futbol Federasyonu'nun üye profiline bakıldığında kilidi Galatasaraylılar'ın açması bekleniyor.

Abone ol

Şike var mı yok mu kararını verecek olan TFF'nin 5 üyesi G.Saraylı. Kalan 10 üyeliği ise F.Bahçe (3), Beşiktaş (3) Trabzon (1), Manisa (1), Bursaspor (1), Kırıkkale (1) paylaşıyor. Aydınlar ise ancak eşitlik halinde oy kullanacak.

Başkan M.Ali Aydınlar ancak eşitlik halinde oy kullanacak. Geriye kalan 14 üyenin 5'i Galatasaraylı, 2'si Fenerli, 3'ü Beşiktaşlı, 1'i Trabzonsporlu, 1'i Manisasporlu, 1'i Bursasporlu ve 1'i de Kırıkkalesporlu. Bu tabloya bakıldığında 5 üyeli G.Saray'ın takınacağı tutum büyük önem kazanıyor.

 
Etik Kurul raporda şike ve teşvik yapıldığına dair % 100 bir kanaat ortaya koymasa, iş üyelerin kanaatine kalacak. Küme düşme konusunda 5-6 takımın ismi geçiyor. Ancak en önemlisi Fener. Başkan Fenerli ama ilk etapta oy kullanmayacak. Bu durumda Fenerli Kemal Olgaç ve Servet Yardımcı'nın oyları önem kazanacak.

Davada isimleri geçtiği için Beşiktaş ve Trabzon'un da lehte oy kullandığını düşünürsek sayı 6 olur. Geriye kalan oy sayısı 8. Galatasaray'ın 5 oyunun aleyhte olacağı varsayılırsa, kalan 3 Anadolu oyunun 2'sinin "evet şike yoktur" şeklinde çıkması halinde takımlar kurtulur.

Bu iki oy tersi karar verirse durum 7-7 olur ve o zaman Aydınlar'ın oyu şike davasının kaderini belirler.