BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe kar kış dinlemedi

Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Türk Telekom'u son saniyelerde 78-76'lık skorla yendi.. İşte ayrıntılar..

Abone ol

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında dün oynanması gereken fakat Ankara'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen maçta Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Türk Telekom'u son saniyelerde 78-76'lık skorla yendi.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker, Oğuz'un sayılarıyla girerken, Türk Telekom rakibine Bekir'in 3 sayılık basketiyle karşılık verdi. Her iki takımın da skor üretmekte zorlandığı ilk dakikalarda Preldzic ile bir basket daha bulan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikaya 4-3 önde girdi.

Pota altında Kambala-Ali ikilisiyle etkili olan Türk Telekom, Capin'in de dış atıştan bulduğu basketle 5. dakikayı 10-9 üstün geçti. Bogdanovic'in skor yükünü üstlendiği Fenerbahçe Ülker, rakibinin hücumda yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirdi ve ilk periyodu 16-15 önde bitirdi.

2. çeyreğe etkili giren taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Özellikle Bogdanovic ile sayılar üretmeye devam eden sarı-lacivertliler, Vidmar'ın da skora katkı vermesiyle 13. dakika içinde farkı 5 sayıya (22-17) çıkardı. Ceyhun-Washington ikilisinin basketleriyle toparlanan ve 6-0'lık seri yakalayan Türk Telekom, 15. dakika içinde 23-22'lik skorla öne geçti.

Bogdanovic ve Mirsad ile art arda 3 sayılık basketler üreten Fenerbahçe Ülker, rakibinin serisine gecikmeden karşılık verince, 18. dakika içinde bir kez daha 5 sayılık farkı (33-28) yakaladı. Washington ve Nedim'in basketleriyle farkı kapatmaya çalışan Türk Telekom, savunmasında Bogdanovic'e çözüm üretemeyince, Fenerbahçe Ülker devreyi 37-34 önde tamamladı.

3. çeyreğin ilk dakikalarında etkili olan taraf bu kez Türk Telekom oldu. Muratcan'ın organize ettiği hücumlardan 7-2'lik seri bulan başkent temsilcisi, 23. dakika içinde 41-39'luk skorla öne geçti. Bogdanovic-Preldzic ikilisin dış atışlardan ürettiği sayılarla oyunun kontrolünü tekrar eline geçiren Fenerbahçe Ülker, rakibine 10-2'lik seriyle karşılık verdi ve 26. dakikaya 49-43 üstün girdi.

Fenerbahçe Ülker, rakibinin alan savunmasına karşı üst üste top kayıpları yaparken, Türk Telekom hızlı hücumlar sonrasında ürettiği basketlerle 27. dakikada farkı 1 sayıya kadar (51-50) indirdi. Yakaladığı tempoyu Nedim ve Ali'nin basketleriyle sürdüren Türk Telekom, periyodu 57-53 üstün geçti.

Fenerbahçe Ülker, final periyoduna Gist'in smaç basketiyle başlarken, 3 dakika süresince de rakibine sayı atma şansı tanımadı. Gist'in serbest atış çizgisinden de art arda sayılar bulmasıyla 6-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler, 33. dakikada 59-57'lik skorla öne geçti. Muratcan'ın basketiyle suskunluğuna son veren Türk Telekom, Washington'ın art arda attığı iki tane 3 sayılık basketle de 36. dakika içinde 4 sayılık üstünlüğü (65-61) eline geçirdi. Dış atışlardan Muratcan, pota altından da Kambala ile skor bulmaya devam eden Türk Telekom, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve 38. dakikayı da 69-67 üstün geçti.

Karşılıklı basketlerle girilen son dakikalarda Fenerbahçe Engin-Mirsad, Türk Telekom ise Muratcan-Kambala ikilisiyle sayılar üretti. Türk Telekom son dakikaya 73-71'lik skorla önde girerken, Fenerbahçe Ülker, Preldzic'in 3 sayılık basketiyle bitime 53 saniye kala skor üstünlüğünü (74-73) eline geçirdi.

Rakibinin hücumdan boş dönmesini Preldzic'in hücum süresinin son saniyesinde attığı basketle değerlendiren Fenerbahçe Ülker, son 10 saniyeye 76-73 önde girdi. Her iki takım da taktik faullerle maçı lehine çevirmeye çalışırken, serbest atış çizgisinden istediği sayıları bulan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 78-76 galip ayrıldı.