BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  GÜNCEL

Chelsea, Villas-Boas'ın işine son verdi

Chelsea yönetimi, ardarda alınan başarısız sonuçların ardından menajer Andre Villas-Boas'ın görevine son verildiğini açıkladı.

Abone ol

Chelsea, Portekizli menajeri Andre Villas-Boas'ın işine son verdiğini açıkladı.

Sezon başında Carlo Ancelotti'nin yerine getirilen Porto'nun eski teknik direktörünün Premier Lig'de Chelsea'nin başındaki görev süresi bir yılı bile bulmadı.

34 yaşındaki Portekizli teknik adam Haziran 2011'de takımın başına getirilmişti.

Chelsea'nin eski orta saha oyuncularından, yardımcı antrenör Roberto di Matteo sezon sonuna kadar takımın başında sahaya çıkacak.

Birmingham'la salı günü Federasyon Kupası beşinci tur rövanç maçına çıkacak olan Chelsea, şampiyonlar liginde de ilk maçta deplasmanda 3-1 yenildiği Napoli'yi gelecek hafta Stambford Bridge'de ağırlayacak.

Şampiyonluk ümitlerini haftalar önce kaybeden, ligde beşinci sırada ve Arsenal'in üç puan gerisinde olan Chelsea Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için mücadele ediyor.

Sezon başındaki dört maç ardarda galibiyet serisi Manchester United deplasmanında alınan 3-1'lik yenilgiyle sona eren Villas-Boas'ın takımı istikrarsız sonuçlar alıyordu.

Son yedi maçta sadece bir galibiyet alabilen Chelsea'de cumartesi günü West Bromwich Albion deplasmanındaki mağlubiyetin ardından Portekizli teknik adamın takımın başındaki günlerinin sayılı olduğu konuşuluyordu.

Chelsea'nın bu seneki performansı nedeniyle yoğun eleştiri altında olan Villas-Boas, takımın patronu Roman Abramoviç'in işine son verip vermeyeceğini merak ettiğini de geçen hafta ilk kez itiraf etmişti.

Rus işadamı, Boas'tan önce takımda görev yapan Caludio Ranieri, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari ve Carlo Angelotti'yi sözleşmeleri sona ermeden görevlerinden almıştı.

Porto'ya 13.3 milyon sterlin tazminat ödenerek Chelsea'nin başına getirilen ve ilk sezonunda da performansı beklentilerin altında kalan bir takım oluşturan 34 yaşındaki Portekizli teknik adam, bazı futbolcuların ''projesini'' desteklemediğinden şikayet ediyordu.