BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.399,40
HABER /  DÜNYA

Faymann'dan müslümanlara bayram

Faymann'dan Müslümanlara bayram yemeği verdi

Abone ol

Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti(SPÖ) lideri Werner Faymann, ülkedeki Müslüman toplumunun ileri gelenlerine başbakanlık binasında bayram yemeği verdi.Bayram yemeğinde konuşan Başbakan Faymann, Avusturya'da yaşayan 500 bin Müslümanın varlığına dikkat çekerek, 2012 yılında İslam'ın resmi din olarak kabul edilişinin 100. yılı olduğunu ve bunun kendileri için çok önemli bir tarih olduğunu belirtti.

Avusturya'da yaşayan insanların birliktelik içinde eşit şartlarda yaşaması gerektiğini ifade eden Faymann, özellikle gençlere ve gençlerin iş hayatında olmaları gerekliliğine vurgu yaptı.

Norveç'te yaşanan katliama vurgu yapan Faymann, "Dünyamızda toleransı istemeyenler insanlar da var. Ancak Norveç'te yaşanan korkunç ölümler bize demokrasiyi toleranssızlıktan korumamız gerektiğini gösterdi. Bu yüzden daha çok tolerans, daha çok demokrasi ve daha fazla açıklık diyorum. Şiddeti reddetmeli, özgürlük ve demokrasiyi desteklemeli ve öne çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı. Faymann, "Bizi ayıran değil birleştiren değerlerimizi güçlendirelim" çağrısında bulundu.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç da yaptığı konuşmada, Ramazan ayında başbakanlıkta iftar yemeği verilmesinin yıllardan beri süregeldiğini ve artık Viyana'nın vazgeçilmez bir geleneğini oluşturduğunu söyledi. Sanaç, kurum olarak eğitime büyük önem verdiklerinin de altını çizdi.

Başbakanlık binasındaki bayram yemeğine ülkedeki Katolik, Musevi, Protestan, Rum Ortodoks, Ermeni ve Süryani cemaatlerinin dini liderleri de katıldı.