BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Fatma Şahin twitterdan cevap verdi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, MHP milletvekili Şefik Çirkin'in soru önergesine Twitter ve Facebook sayfalarından yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER-MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Şahin, şiddet ve şiddet sonucu ölüm vakaları konusundaki güncel verilerin Adalet Bakanlığı UYAP, İçişleri Bakanlığı POL-NET ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın veri sistemi üzerinde toplandığını belirtti.

Şahin, İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, aile içi şiddet olaylarında 2009 yılında 171, 2010 yılında 177, 2011 yılında 163, 2012 yılında 155 kadının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Fatma Şahin, söz konusu rakamların, yalnızca erkek şiddeti ile hayatını kaybeden kadınları değil, aile bireylerinden herhangi biri tarafından gördükleri şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları kapsadığını belirtti.

Şahin twitter ve Facebook sayfalarından bu olaya şöyle cevap verdi:

BU RAKAM YALNIZCA ERKEK ŞİDDETİ DEĞİL


Bugün basında yayınlanan bir haber üzerine bir açıklama yapmak istiyorum.

Bir milletvekilinin soru önergesi üzerine İçişleri Bakanlığından elde ettiğimiz bilgiyi yansıtarak aile içi şiddet olaylarında 2009’da 171, 2010’da 177, 2011’de 163, 2012’de 155 kadının hayatını kaybettiğini bildirmiştik.

Bu rakamlar yalnızca erkek şiddeti ile hayatını kaybeden 
kadınları değil, aile bireylerinden herhangi biri tarafından gördükleri şiddet sonucu kaybettiğimiz tüm kadınları kapsamakta.

Ancak haberlerde toplam rakam verilerek sanki kadına yönelik şiddette artış varmış gibi bir algı oluşturuluyor. Bazı haber başlıklarında 4 yılın toplamı “3 yılda 660 ölüm” şeklinde verilip, her geçen yıl artış var gibi sunuluyor. Bu da şiddetin önlenmesi konusunda yaptığımız çalışmaların etkisinin olmadığı şeklinde bir kanaat oluşmasına neden oluyor. Bu da ister istemez, yaptığımız ve sonuç alınmaya başlayan çalışmaları gölgeliyor.

AMACIMIZ ZİHNİYET DEĞİŞİMİ

Kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili pek çok çalışma yapıldı. Hükümetimiz döneminde tüm partilerin oybirliğiyle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine yönelik kanun çıkarıldı. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri kuruldu ve yaygınlaştırılıyor. Kadına yönelik şiddeti engellemenin yolu bu konuda bir toplumsal zihniyet değişim iklimi oluşturmak. Bunu başarmak için de ülke çapında eğitimler vermeye ve anlayışı değiştirmeye çalışıyoruz.

Sayın Başbakanımızın “ırkçılıktan da beter” diyerek lanetlediği kadına yönelik şiddeti ülke olarak elbirliği ile azaltmak yönünde güçlü irademizi devam ettiriyor, sizlerin de desteğini bekliyoruz.

Sizlerden, bahsi geçen haberleri okurken bu gözle değerlendirmenizi rica ediyorum. Şiddet konusunda daha yapacak çok işimiz var