BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

Fatihte karikatür yarışması

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çizgilerle Atasözleri Konulu Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Abone ol

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çizgilerle Atasözleri Konulu Karikatür Yarışması’nda ilk üçe girenlere ve başarı ödülü kazananlara ödülleri verildi. Yarışma sonunda 52 eserin yer aldığı bir de karikatür albümü yayınlandı.

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, göreve seçildiği günden itibaren ekibiyle kültüre, sanata, edebiyata katkı yapmaya büyük özen gösterdiklerini belirtti. Bunu, “dinamik bir kültüre sahip olmayan ulusların yarınlarının da olması mümkün değildir” inancıyla yaptıklarını dile getiren Demir, bu bilinçle okullarda öğrenci ve öğretmenlerle birlikte olduklarını ve kültürün önemini anlattıklarını kaydetti. Atasözleri ile karikatür sanatını birleştiren bu yarışmayı düzenlediklerini ve bu tür çalışmaları bundan sonra da sürdüreceklerini dile getiren Demir, şöyle dedi:

“Söz sanattır. Kültür, sanat, edebiyat ve mimari konusunda gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz. ‘Çizgilerle Atasözleri’ konulu karikatür yarışmasıyla, insanlarımızın tüm algılarına yönelik bir çalışma hedefledik. Bu çalışma ile tarihin imbiğinden süzülüp gelmiş en önemli kültürel varlıklarımızdan olan atasözlerini hayatın içine katmak ve daha iyi anlaşılmasına vesile olmak istedik.”

Demir daha sonra yarışmada birinci seçilen Muammer Kotbaş’ın ödülünü verdi. Yarışmada ikincili olan Mahmut Akgün’e ödülünü Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Suver, üçüncü olan Nuri Bilgin’in ödülünü de Karikatürcüler Müzesi Müdürü Erdoğan Bozok verdi. Yarışmada başarı ödülü kazanan Şevket Yalaz’a ödülünü Karikatürcüler Derneği üyesi İsmet Lokma verdi. İlk üç dereceyi alanlara sırasıyla iki bin, binbeşyüz ve bin liralık para ödülü de verildi.

Şubat ayında açılan yarışmaya toplam 690 eser katıldı. 31 Ekim’de yapılan değerlendirme sonucu dereceye girenler belirlenirken 52 eserden oluşan bir de albüm hazırlandı. Seçici kurulu Erdoğan Bozok, ile karikatüristler İbrahim Ersaraç, İsmet Lokma, Orhan Doğu ve Fatih Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Levent Yardımcı’nın oluşturduğu yarışmada başarı ödülü kazanan diğer karikatüristler şunlar:
Zafer Yetik, Mehmet Kahraman, Emrah Arıkan, Murat İlhan, Muammer Bilen, Haluk Kafalı.