BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fatih Hilmioğlu hakkında flaş gelişme

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Fatih Hilmioğlu Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde sağ...

Abone ol

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Fatih Hilmioğlu Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde sağlık kontrolünden geçiriliyor.
Fatih Hilmioğlu’nun avukatı ve aynı zamanda kardeşi olan Hayati Hilmioğlu, yüksek şeker, karaciğer ve kanser hastası olan müvekkilinin tahliye edilmesi için 16 Ocak’ta Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Talebi hemen değerlendirmeye alan Anayasa Mahkemesi, Fatih Hilmioğlu’nun "tam teşekkülü devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek hakkında rapor hazırlanmasına” karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı üzerine Hilmioğlu, bugün İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne getirildi.
Yaklaşık 5 yıldır Ergenekon davasından tutuklu bulunan Hilmioğlu, dava kapsamında "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fatih Hilmioğlu’na ilişkin sorulara geçtiğimiz günlerde, "Defalarca söyledim ben. Halkımız şöyle zannediyor. Cumhurbaşkanı birisini arzu ederse cezaevindeki bir hastayı affedebilir. Böyle bir yetkim yok benim. Yetkim olsa hemen kullanırım" diye cevap vermişti.
(İHA)