BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Fatih Belediyesi dualarla Vezneciler şehitlerini andı

İSTANBUL Fatih Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda her gün başka bir sokakta iftar geleneğine devam ediyor. Bu sefer iftar sofrasının adresi geçtiğimiz hafta terör saldırısı ile sarsılan Vezneciler’di.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta terör örgütü TAK tarafından görev değişiminden dönen polis minibüsüne yapılan bombalı saldırıda 6 polisimiz ve 5 vatandaşımız şehit olmuş, 36 vatandaşımız da yaralanmıştı. Mübarek Ramazan ayında yaşadığımız bu acı olay ülkemizi bir kez daha terörün kanlı yüzüyle karşı karşıya getirmişti.



Devletimizin her kamu kurum ve kuruluşları terör saldırısının yaralarını sarmak için seferber oldu. Fatih Belediyesi de Başkan Mustafa Demir’in ev sahipliğinde kurulan, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına şehit ailelerinin de katıldığı iftar programı düzenledi.



Şehitlerimizi anmak ve teröre karşı birlik mesajı vermek için saldırının yapıldığı Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi’nde düzenlenen iftar programına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Fatihli şehit aileleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, patlamada işyeri zarar gören işyeri sahipleri, çevre esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.



Alana gelen Başkan Demir şehit aileleri ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti. Oruçların açılmasından sonra Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından terör saldırısında şehit olan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için kuran okundu. Okunan Kur’an ve dualar şehitlerimizin ruhuna hediye edildi.



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’de "Terör saldırılarında şehit olan asker, emniyet görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Demir, konuşmasının devamında "Uluslararası güçlerin, küresel ve bölgesel kuvvetlerin içinde olduğu ve herkesin kendi çıkarları için karmaşık ittifaklar kurduğu, çok yönlü ve çok eksenli bir çatışmanın içindeyiz. Filistin’den, Irak’a, Suriye’den, Libya’ya, Yemen’den, Mısır’a, neredeyse tüm İslam coğrafyası, çatışma, terör, kan ve gözyaşı ile anılır oldu. Tüm bu yaşananları; Ortadoğu’nun güçsüzleşmesi, İhtilafların artması, İslam dünyasındaki etnik ve mezhepsel bölünmenin kanlı kavgalara dönüşmesi ve  nihayet coğrafyanın bir kez daha yağmalanması olarak özetleyebiliriz’ ifadesini kullandı.



Başkan Demir, "Bilinmelidir ki; barış ve adaleti savunmak, savaşmaktan çok daha güçlü bir yürek ister. Temenni ediyorum ki dünyamız; terörün, çatışmaların, yoksulluğun yaygınlaştığı bir dünya değil; Sevginin, hoşgörünün, dayanışmanın ve paylaşmanın hâkim olduğu bir dünya haline gelir. Bizler; Rahman ve Rahim olan Allah tarafından yaratılan bu dünyada, her  nimetten herkese yetecek kadar bulunduğunu; Allah’ın arzının geniş, lütfunun bol, ikramının sonsuz olduğu bir inancın mensuplarıyız’ dedi.