BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Falcı gözüyle yerel seçimler

Fala inanma falsız da kalma. 2009'da bizleri neler bekliyor? Astroloji uzmanı Ceyhan'dan ilginç açıklamalar..

Abone ol Astroloji uzmanı Oğuzhan Ceyhan’a göre skandalların yaşanacağı yerel seçimlerden AK Parti zorlansa da birinci parti olarak çıkacak.

DTP kalelerini kaybetmeyecek ama kapatılacak, MHP ile başa başlık yaşanacak. CHP’nin ise bu seçimde işi zor görünüyor. Ceyhan Akşam  gazetesine 2009'un falına baktı.


ŞAİBELERE AÇIK SEÇİMLER

5 Mart ile 17 Nisan arasında Venüs’ün retro olduğu bir dönemde yapılacak olan yerel seçimler bazı şaibelere açık olacak. Hatta bazı bölgelerde itirazlar ve seçim sandıklarının güvenliği ile ilgili problemler de önemli bir şekilde gündeme gelecek.

AK PARTİ ZORLANSA DA BİRİNCİ

Seçimlerde AKP birinci parti, CHP ikinci parti, MHP ve DTP ise üçüncü parti olarak görünmektedir. MHP ve DTP’nin neredeyse birbirlerine yakın bir oy oranı alacağını öngörüyorum. Tabii ki, bunları öngörürken AKP’nin daha önceki seçimlerde olduğu gibi, çok ciddi ve büyük zaferler kazanamayacağını, belli bölgelerde CHP’nin, kapatılmadığı takdirde ismi DTP olan partinin AKP’nin oylarını kıracağı görünüyor.

BÜYÜK KENTLERDE SÜRPRİZ YOK

Büyük kentlere bakarsak başkanlıklarda değişimin olmadığını öngörüyorum. İstanbul’da AKP kazanacak. İzmir, CHP-AKP çetin mücadelesine şahit olacak ancak muhtemelen CHP alacak. Ankara’da oy kaybı olsa da AKP. Gaziantep hariç, Diyarbakır dahil, Güneydoğu Anadolu’daki büyük şehirlerde DTP. Gaziantep çekişmeli bir seçim sonucuna şahit olacak.

HAZİRAN AYININ İLK HAFTASI

BAŞBAKANIMIZ Recep Tayyip Erdoğan için üç zor dönem var. Ocak ayının ikinci yarısı, 8 Mart yani seçim dönemi ve seçim sonrasında da haziran ayının ilk iki haftası bazı çalışma arkadaşları ile yol ayrımına girebilir.

ZİRVEDE GERGİNLİK VAR

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasındaki sorunlar bilhassa seçim sonrasında daha da gergin bir hal alabilir. Fikir çatışmaları, ekonomiye bakışları ve siyasi olayları algılama biçimleri, Cumhurbaşkanımızın çok daha tarafsız ve milleti tam anlamı ile birleştiren ve hak ettiği yeri fazlası ile temsil eden bir konuma iyice geleceğini ve konumunu sağlamlaştıracağını gösteriyor.
DTP KALELERİNİ KAPTIRMAYACAK

Güneydoğu’da AKP aleyhine bazı sürprizler gerçekleşebilir. DTP bazı kalelerini kaybetmeyecek. Bunun yanında DTP gelecek yıl kapatılacak görünüyor. Tabii ki bu matematiksel istatistiksel olarak bu şekilde.

PARTİ KADROLARI DEĞİŞİYOR

Seçim sonuçları birçok partinin kadrolarını değişime uğratacak. Bilhassa AKP’nin kadrolarında ciddi değişimler görünüyor. CHP’de üst kadrolardan ziyade il meclisleri ve genel kurullarda bazı değişiklikler olabilir. DTP’nin ise kökten değişeceğini söyleyebilirim.

İKİ BAKANDA REVİZYON

Başbakan Erdoğan’ın sinyalini verdiği gibi, Bakanlar Kurulu’nda küçük de olsa bir revizyon yapılacak. Özellikle Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarında, özel gereklilikler sebebi ile değişimler olacaktır.

SAĞLIK SORUNLARI ÇIKACAK

2009 yılı, Tayyip Erdoğan’ın çok daha yoğun ve güçlü bir şekilde kendini göstereceği bir yıl olacak. 29 Ekim 2009 tarihine kadar Başbakan’ı zorlayan etkiler devam edecek. 1 Mart ile 17 Nisan arasındaki süreçte, onun için gerçekten çok yorucu ve hatta sağlığını dahi bozabilecek etkiler yaşanabilecek.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de aşırı çalışmanın getirdiği bazı ufak tefek sağlık sorunları olacaktır. Bunun yanında devletimiz kademelerinde siyasi trafiğin çok daha güçlü, yoğun ve yorucu olacağını da öngörebilirim.

ERGENEKON ŞOKE EDECEK

ORDU içinde bazı kuvvet komutanlarında değişiklikler olabilir. Askeri ihalelerde ciddi problemlerle karşılaşılabilir. Bu yıl bilhassa yapacağımız yanlış seçimlerin sonucunu daha yoğun yaşayabiliriz. Yeni silah teknolojileri konusunda bilhassa Asya ülkeleri ile Güney Kore ve civarı ülkelerle teknoloji alışverişi yapılacaktır.

2009 yılında en belirgin görünen şey, iç güvenlikle ilgili ve Ergenekon davası ile ilgili çok önemli ve gündemi sarsacak pek çok bilginin de ortaya çıkacak olması. Şoke edici gelişmeler yaşayacağız.

GÜVENLİK SORUNUNA DİKKAT

Türkiye Cumhuriyeti’nde bu yıl, ciddi bir güvenlik sorunu olacak. Halk hareketleri ve seçim döneminde bazı terörist hareketler sebebiyle büyük şehirlerde karışıklıklar beklenebilir.

ÜNİVERSİTELİLER İŞSİZ KALACAK

2009’da çalışanlara yönelik çok ciddi işsizlik tehditleri var. Ve hedeftekiler iyi yetişmiş üniversite mezunları olarak görünüyor. İstihdam konusunda tüm bir yıl boyunca çok ciddi problemler yaşanırken, ekonomik büyüme ile ilgili gelebilecek bazı aldatıcı istatistikleri çok fazla önemsememeliyiz. Hatta küçülmenin ve durgunluğun kapımızda olduğunu bilmeliyiz.