BIST 10.303
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,48
HABER /  DÜNYA

Faciaya ramak kalmıştı

Eskişehir’de yokuşu tırmanırken geri kaçan tuğla yüklü bir kamyonet, kafe olarak kullanılan tarihi bir evin bahçe duvarına çarparak dururken...

Abone ol

Eskişehir’de yokuşu tırmanırken geri kaçan tuğla yüklü bir kamyonet, kafe olarak kullanılan tarihi bir evin bahçe duvarına çarparak dururken, işletmede müşterilerin olmaması muhtemel bir faciayı da önledi.
Olay, Dede mahallesi Mücellit sokakta meydana geldi. Bir inşaata tuğla taşıyan 26 PP 028 plakalı kamyonet, yokuş çıktığı esnada, sürücü Selamet Ç.’nin (52) araç kontrolünü kaybetmesi sonucu geri geri gelmeye başladı. Sürücünün çabasına rağmen araç, yaklaşık 15 metre yokuştan aşağıya inerek yol kenarında bulunan ve kafe olarak işletilen tarihi binanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kamyonetin kasası duvarı yıkarak kısmen bahçeye girerken, müşteriler için hazırlanan bazı masa ve sandalyeler de molozların altında kaldı. Şans eseri kazada yaralanan olmazken, olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Kamyonet, bulunduğu yerden çekici yardımı ile çıkartılırken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korumaya alınan binanın hasar gören kısmı için sürücü hakkında işlem başlatılacağını öğrenildi.
Bu arada, olayın görgü şahidi olan kafe işletmecisi Emre Tekin, ölümden kıl payı kurtulduğunu söyledi. Kaza sırasında, kamyonetin çarptığı alana yakın bir yerde kitap okuduğunu anlatan Tekin, “Yukarıdan kadınların çığlık sesleri filan gelmeye başladı. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Kapıya çıkmak üzereyken bir gürültü ile kamyonet duvara çarptı. Çarpmanın etkisi ile kendimi ileri attım. Sonra ortalık toz duman oldu. Ucuz atlattık, adeta ölümden kıl payı kurtuldum. Kafe normalde dolu oluyordu. Bu saatte iyi ki boştu. Yoksa kamyonun çarptığı yerde müşteriler arasında ölen veya yaralanan olabilirdi" diye konuştu.
(İHA)