BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bakan Yıldırım, Bakü’de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan temasları kapsamında “Türk Loydu”nun Azerbaycan ofisinin tanıtım rese...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan temasları kapsamında “Türk Loydu”nun Azerbaycan ofisinin tanıtım resepsiyonuna katıldı.
Türk Loydu’nun Azerbaycan ofisi Başkent Bakü’de yapılan resepsiyonla duyuruldu. Resepsiyona Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve üst düzey yetkilileri de katıldı.
Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Ülkeniz ve milletiniz için yaptığınız bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de aynı anlayışla 10 yıldır çalışıyoruz. Ankara-İstanbul hızlı trenini 3 aya hazırladık, 2015’de 3. köprüyü, 2017’de dünyanın en büyük havalimanlarından birinin açılışını yapacağız. Bu sene iç hatlardaki büyümemiz yüzde 20 bu rakam dünyada yüzde 4, dış hatlarda büyümemiz yüzde 15. 2003’de yolcu transit sayısı 1 milyonun altındaydı geçen sene 14 milyon oldu. Bu güzel işbirliği iki ülkenin geleceği için, daha güzel günler için önemli hizmetlere vesile olacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmalar tamamlandıktan sonra bakanlar tarafından “Türk Loydu”nun Azerbaycan temsilciliğinin kurdelesi kesildi. “Türk Loydu” Azerbaycan Temsilciliğini açmakla sektörün ihtiyaçlarına hızlı ve uygun çözümler üretmeyi hedefliyor.
(İHA)