BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.403,06
HABER /  DÜNYA

Amaç çocukların böceksever olması

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2007 yılından beri TÜBİTAK desteğiyle yürütülen projeyle çocukların <br/>"böceksev...

Abone ol

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2007 yılından beri TÜBİTAK desteğiyle yürütülen projeyle çocukların
"böceksever" olmaları amaçlanıyor.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2007 yılından beri TÜBİTAK desteğiyle yürütülen Böcek Farkındalığı Yaratma (BÖFYAP-Böcek Okulu) projesi çocuklara kucak açtı.
Böcekler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan BÖFYAP-Böcek Okulu Projesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Tabiat Tarihi Uygulama Merkezi tarafından yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında çocuklar çok sayıda atölye çalışmasına katılıyor. Bu kapsamda yağlı boya böcek resimleri, fotoğraf atölyesinde böcek resimleri, kukla atölyesinde böcek kuklaları ve bunun yanı sıra laboratuar çalışmaları ve doğa gezileri yapılıyor.
Proje hakkında bilgi veren E.Ü Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tezcan, “Bu projeyle nesilleri tehlike altına giren böcekler hakkında doğru bilgiler vererek çocuklardaki korku ve çekingenlik gibi duyguların bilgiyle birlikte böcek sevgisini dönüştürülmesine çalışıyoruz. Bu yıl çalışmalara 39 öğrenci katıldı. Bu şekilde böceksavar değil böceksever nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projeyle böceksiz bir yaşamın değil böceklerle birlikte bir yaşamın doğruluğuna vurgu yapılıyor” diye konuştu.
Proje çalışmaları kapsamında çekilen fotoğraflar ve yapılan böcek çalışmaları 29 Ekim 2013 tarihinde Tarihi Hava Gazı Fabrikasında doğaseverlere sunulacak.
(İHA)