BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bir garip kayıp olayı

Malatya’da elbiseleri ve bazı özel eşyaları Karakaya Baraj Gölü kenarında bulunan şahsın boğulup boğulmadığı tespit edilemezken, yapılan ara...

Abone ol

Malatya’da elbiseleri ve bazı özel eşyaları Karakaya Baraj Gölü kenarında bulunan şahsın boğulup boğulmadığı tespit edilemezken, yapılan aramalarda gölde cesede de ulaşılamadı.
Alınan bilgiye göre, Battalgazi ilçesi Karakaya Baraj Gölü’nün Atabey iskelesine yakın bir mesafede dolaşan balıkçılar, baraj gölü kenarındaki sazlıkların yanında ayakkabı ve elbise gördü. Çevreye uzun süre bakarak kimseyi göremeyen balıkçılar, olayın boğulma olabileceğini düşünerek durumu jandarmaya ihbar etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, elbiseleri incelediklerinde çıkan nüfus cüzdanının Mustafa A. (42) adlı şahsa ait olduğunu ve şahsın cep telefonunun da olay yerinde elbiselerin içinde olduğunu tespit etti.
Mustafa A.’nın barajda boğulmuş olabileceği ihtimali üzerine Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekibi olay yerine gelerek, elbiselerin bulunduğu nokta ile yakın çevresinde baraj gölünde arama yaptı. Ancak yapılan aramalarda cesede rastlanılmadı. Şahsın zaman zaman evden uzaklaşarak kaybolduğu belirtilirken, Mustafa A.’nın en son 30 Haziran Pazar günü evden ayrıldığı, baraj gölü kenarında bulunan elbiselerin de evden ayrılırken üzerinde olan elbise olmadığı kaydedildi.
Arama çalışmalarına katılan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, “Şahsın Pazar günü evden ayrıldığı, dün ise Darende’de akrabaları tarafından görüldüğü ifade ediliyor. Barajın kenarında elbiseleri ve ayakkabıları bir şekilde görünüyor ve olay jandarmaya bildiriliyor. Jandarmanın haber vermesi üzerine dalgıç ekibimiz yaklaşık 2 saat arama yaptı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Yüzde yüz boğulduğunu bilmiyoruz. Şahıs, daha önceden bu gibi davranışları 2 defa sergilemiş. Boğulma olayından yüzde yüz emin değiliz” şeklinde bilgi verdi.
(İHA)